Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Sinju bez pritiska lakše do pobjede

18.01.2011. 23:00
U Sinju bez pritiska lakše do pobjede


U Sinju je najteža atmosfera za igrati. Ali isto tako nemamo nikakav pritisak što može biti dobro za nas – kazat će Marić


Sedam kola prije kraja osnovnog dijela A-1 lige Puntamičani mogu sa zadovoljstvom promatrati ljestvicu na kojoj još od početka drže visoke pozicije. Posljednjim slavljem protiv Dubrave nazire se i objektivna mogućnost da se dočepa Lige za prvaka u sezoni kad to od njih ni najoptimističniji njihovi navijači nisu očekivali. Sedam pobjeda je već upisano, četiri puta se pognutih glava napuštalo parket, a za ostanak u najboljih četiri trebat će im minimalno još četiri uspjeha. Što znači da će uz tri preostale domaće utakmice morati uzeti skalp nekome u gostima. Možda već protiv direktnog konkurenta Alkara u subotu. Za Petra Marića nije ni to nemoguća misija pogotovo kad se sjeti prve utakmice iz 3. kola kad su Sinjani upoznali svu snagu zelene mašine kad su slavili s nevjerojatnih 79:44.
 – Mislim da još uvijek ne treba praviti neke planove vezane za Ligu za prvaka. Istina je da imamo zasad lijepu situaciju, drugi smo na ljestvici i imamo dvije pobjede više od petoplasiranog sastava, no prvenstvo je nikad izjednačenije i neizvjesnije tako da je nezahvalno išta prognozirati. Sigurno ćemo u Sinju pokušati kao i svaku utakmicu doći do pobjede, no trebamo biti realni i kazati da se sigurno neće ponoviti ona prva utakmica u kojoj smo ih dobili preko 30 razlike. A u Sinju je najteža atmosfera za igrati. Ali isto tako nemamo nikakav pritisak što može biti dobro za nas – Marić će o sljedećoj suboti, a ova prošla je bila izrazito plodna. Prebačena je stotka i upisana su dva velika boda.
 – S Dubravom smo igrali prije ove utakmice dva puta ove sezone. Prvu smo kod njih pobijedili, dok smo drugu u Kupu izgubili. Ovaj put nam je sigurno bio olakšan posao zbog njihove ispuhanosti ili bolje reći umora od Kup utakmice sa Zadrom. Držali su rezultatski priključak prvih 10 minuta dok se nismo zagrijali. Kasnije je to bila jednosmjerna utakmica u kojoj smo konačno došli do napadačkog učinka kakav nam je nedostajao, recimo, u Dardi.
Upravo vaša serija krajem prve i početkom druge četvrtine je praktički riješila pitanje pobjednika.
– Nije na meni da sebe hvalim. Uspio sam ovaj put ja biti taj koji je pokrenuo momčad. Tih 10 poena koje sam vezao u tom razdoblju podiglo je momčad i kasnije je teško bilo Dubravašima učiniti nešto više. Drago mi je da sam odigrao dobru utakmicu najviše zbog loše predstave u Dardi. Nadam se da sam se sad iskupio. Ipak bilo bi nepošteno da samo pričamo o mom učinku kad je doslovno svatko tko je ušao na teren dao svoj obol. Samo da se tako nastavi sljedeću subotu u Sinju – zaključio je Marić.