Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kosteliću prvo postolje sezone

Autor: Zlatko Horvat

18.01.2013. 23:00
Kosteliću prvo postolje sezone


Kostelić je uz 21. vrijeme spusta i drugo slaloma zaostao 1.15 sekundi za Francuzom Pinturaultom i 11. put se popeo na postolje u Wengenu


Ivica Kostelić nije uspio ostvariti “hat trick” uzastopnih pobjeda u super-kombinaciji u Wengenu, na prvoj i jedinoj super-kombinaciji ove sezone zauzeo je drugo mjesto i prvi put ove sezone, rekordni 11. u Wengenu – popeo se na pobjedničko postolje. Poslije 3.078 od 4.415 metara spusta Lauberhornom, sa startom na točno 2.000 metara nadmorske visine, koji je okončao na 21. mjestu, te drugoga mjesta u slaloma na “Männlichenu”, Kostelić je imao 1.15 sekundi zaostatka za pobjednikom Alexisom Pinturaultom, uvjerljivo najboljim u slalomu. Francuz je bio 22. poslije spusta (2.05 sekundi zaostatka za Innerhoferom), s dvije stotinke slabijim vremenom u spustu od hrvatskog skijaša, koji je iskoristio pogreške nekoliko skijaša (Svindal…), kao i činjenice da svestrani Ted Ligety i Kjetil Jansrud nisu stigli do cilja jer su po putu  ostali bez – skije. Treće mjesto pripalo je pobjedniku 2009. Carlu Janki, za prvo postolje sezone Švicarci su morali čekati – domaći snijeg.
– Naravno, sretan sam zbog postolja. To je 11. postolje u Wengenu. Imao sam malo sreće, odnosno drugi su imali nesreće s otpuštanjem vezova, što je bilo specifično za ovu utrku – kaže Ivica Kostelić.
Iako nije bio zadovoljan pogotovo spustom, ali ni slalomom, u kojem je napravio jednu pogrešku, Kostelić je na kraju ostvario najbolji plasman sezone. Osamdeset novih bodova pogurali su ga s devetog na sedmo mjesto u ukupnom poretku.
– U slalomu smo probavali skije. Vidjet ćemo što ćemo odabrati za nedjeljnu utrku. Koljeno? Dobro je izdržalo. Poslije utrke je malo kruto, ali probat ćemo to popraviti do spusta, u kojem ću probati osvojiti nekoliko bodova. A onda slijedi slalom…
Pinturault je upisao treću pobjedu u karijeri, drugu ove sezone poslije slaloma u Val d’Isereu. Zadovoljan ishodom može biti i Marcel Hirscher. Ligety nije osvojio ni bod, Svindal je s diobom 14. mjesta upisao samo 18 novih bodova. Danas se vozi čuveni Lauberhornm, najduži spust Svjetskoga kupa, s početkom u 12.30 sati.