Višnjik pridonosi etabliranju Zadra kao atraktivnog i poželjnog odredišta sportskog turizma

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Veliki infrastrukturni i sadržajni planovi Športskog centra
Autor: 
Nastavit ćemo sve aktivnosti i u pripremama za podizanje budućega nogometnoga kampa na području tzv. Barutane, a s Gradom Zadrom nastavit ćemo raditi na projektu podizanja otvorenoga bazena olimpijskih dimenzija sa skakaonicom i drugim sadržajima, najavljuje Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik
Marin GOSPIĆ
Višnjik je bio i domaćin svjetski poznate i cijenjene, veoma posjećene Infobip Shift Konferencije, skupa razvojnih programera

Športski centar Višnjik i u 2021. godini bio je u središtu mnogih javnih zbivanja različitih provenijencija. Iako je pandemija kao popratnu pojavu, uz ostalo, donijela i održavanje javnih priredbi ili bez posjetitelja ili s ograničenim brojem posjetitelja, na Višnjiku je održan cijeli niz događanja domaće i međunarodne naravi. Višnjik je brojnim rekreativcima, ali i posjetiteljima svakodnevna stanica. Tako je bilo i ove zime u sklopu Zimskog parka gdje su Zadrani mogli uživati u raznolikoj ponudi, od klizališta preko lunaparka pa sve do adventskih kućica za pravi zimski ugođaj. Prošlu je godinu na Višnjiku bilo dosta događanja, a to nije više samo destinacija za rekreativce već sve više profesionalaca odabire Višnjik za pripreme, kao i za organizaciju događanja.

Velika događanja

- Kad je o sportu riječ, valja spomenuti višednevni završni turnir Lige prvaka u futsalu, kao i pripreme hrvatske seniorske reprezentacije u futsalu, potom niz teniskih turnira u muškoj i u ženskoj konkurenciji u kategoriji Universal Tennis Ratinga, teniski Junior Tour Europe i druge turnire u teniskom kompleksu, zatim atletski miting EAP 2021., završnicu SEHA lige, odbojkaške kvalifikacije hrvatske ženske seniorske i muške seniorske reprezentacije te niz drugih odbojkaških natjecanja, turnir u in line hokeju, atraktivnu višednevnu reviju vozila proizvođača Porschea, itd, prisjetio se Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.
Na Višnjiku su tako održane i sportske sveučilišne igre, no nisu se održavale samo sportske manifestacije. Višnjik je bio i domaćin svjetski poznate i cijenjene, veoma posjećene Infobip Shift Konferencije, skupa razvojnih programera.
- Taj je događaj u Zadar i na Višnjik privukao tri tisuće posjetitelja i sudionika, a online još 20-ak tisuća. Svi ovi i drugi događaji znatno su pridonijeli daljnjoj afirmaciji ŠC-a Višnjik te etabliranju Zadra kao atraktivnog i poželjnog odredišta u segmentu sportskoga turizma i turizma uopće, kazao je Karlović.
Što se tiče infrastrukture, s Višnjika najavljuju kako konstantno rade na nadopunjavanju sadržaja. ŠC Višnjik u svom razvojnom planu, uz ostalo, ima i kontinuirano dopunjavanje sportske i rekreacijske infrastrukture i ostalih sadržaja koji će pridonijeti i širenju ponude, te omogućiti svim građanima i posjetiteljima Zadra svakodnevno bavljenje nekim oblikom sporta ili sportske rekreacije, kao i ugodan boravak u prostoru Višnjika.

Otvorit će se Centar za dijagnostiku sportaša

- Intenzivno se radi na pripremi dokumentacije i ostaloga što je potrebno da se za teniske terene s tvrdom podlogom podigne balon, potom na podizanju dvorana za boks i za stolni tenis. Višnjik razmatra i inkorporiranje pet terena za padel, sportsku igru koja u Europi i u svijetu privlači milijune igrača. Nastavit ćemo sve aktivnosti i u pripremama za podizanje budućega nogometnoga kampa na području tzv. Barutane, a s Gradom Zadrom nastaviti raditi na projektu podizanja otvorenoga bazena olimpijskih dimenzija sa skakaonicom i drugim sadržajima. Također je bitno istaknuti da je u prošloj godini ŠC Višnjik sa Sveučilištem u Zadru potpisao sporazum o otvaranju budućega Centra za dijagnostiku sportaša, na čemu se radi određenom dinamikom, kao i da su počeli radovi na uređenju prostora za proširenje kapaciteta gradskoga dječjeg vrtića, ističe Karlović te dodaje kako je ŠC Višnjik pristupio i uređenju zaletišta i druge infrastrukture za bacačke atletske discipline na nogometnom igralištu Bagat što će kopljašima, bacačima kugle, diska i kladiva omogućiti znatno bolje uvjete za kvalitetan rad. Ovime će se sportska ponuda podići na još veću razinu.

Koncerti, prvenstva...

Osim infrastrukturnih planova, s Višnjika već stižu najave i za program koji nas očekuje u 2022. godini. Već na početku godine, publika će moći uživati u glazbenom spektaklu, a sportskih i glazbenih poslastica bit će sve do kraja ove godine. A naći će se tu i drugih, zanimljivih događanja.
- U 2022. godini ŠC Višnjik bit će domaćin mnogim javnim priredbama domaćega i međunarodnoga karaktera. U veljači će biti održan atraktivan koncert Rock The Opera i jedan humanitarni koncert, potom u travnju veliki koncert Parnoga valjka. Za lipanj imamo dogovorenu Zlatnu ligu u odbojci te Europsko prvenstvo mažoretkinja. U srpnju će biti Svjetski kup u odbojci, u kolovozu Inferno game festival, u rujnu završnica SEHA liga te Infobip Shift Konferencija, a u listopadu Svjetsko veteransko prvenstvo u mačevanju. Naravno, bit će i košarkaških događanja, tenisa, vaterpola, plivanja, atletike, futsala, najavljuju s Višnjika.
- U cjelini, ŠC Višnjik realizacijom brojnih domaćih i međunarodnih događanja tijekom kalendarske godine u velikoj mjeri daje doprinos i zadarskom turizmu, te posebno razvoju sportskoga turizma, zaključuje Karlović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)