Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kažnjen maloljetnik koji je nehotice zapalio brod

Autor: Suzana Bandić

18.02.2010. 23:00
Kažnjen maloljetnik koji je nehotice zapalio brod

Foto: Filip BRALA



Utvrđena je osnovana sumnja da je maloljetnik provalio u brod u vlasništvu austrijskog državljanina gdje je nehotično aktivirao bengalku
Zadarska policija u srijedu je podigla kaznenu prijavu protiv 16-godišnjeg mladića zbog sumnje da je nehotično izazvao požar u Tankercomercovoj marini u središtu Zadra.
Iako je policija prvotno za izazivanje požara sumnjičila i njegovog 19-godišnjeg prijatelja, on je nakon provedene istrage oslobođen sumnje jer je utvrđeno da nije učestvovao u provali niti u izazivanju požara.
Za 16-godišnjaka je, međutim, policija izvijestila kako je utvrđena osnovana sumnja da je on u utorak, 16. veljače, u večernjim satima provalio u brod u vlasništvu austrijskog državljanina gdje je aktivirao pirotehničko sredstvo koje je pronašao na brodu. Riječ je o bengalki koja je inače uobičajena oprema na plovilima, a koju je maloljetnik aktivirao nestručnim i nespretnim rukovanjem. Nakon što se oglasio alarm za požar koji je detektirao dim, maloljetnik se uplašio, bengalku bacio na brod i dao se u paničan bijeg. No, vatra je zahvatila brod i potom se proširila i na manji gliser kraj njega u vlasništvu tvrtke Elicom iz Zagreba.
– Protiv maloljetnika je podnesena kaznena prijava zbog Teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u svezi kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja – kazala je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske.
O svemu je obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo za mladež i Centar za socijalnu skrb.