Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

DJ Mate Kokić jedan od nominiranih za nagradu Ambasador: “Uradak koji smo napravili stvarno ostavlja bez daha”

19.02.2021. 10:31


Publika do 26. veljače 2021. godine ima priliku on line glasati za nagradu Ambasador elektroničke glazbe, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj, koja se dodjeljuje akterima regionalne scene za ostvarenja u proteklih godinu dana. Publika za svoje favorite može glasovati u pet hrvatskih i pet regionalnih kategorija dok će struka dodijeliti nagradu u ukupno 18 kategorija.
Stručna radna skupina sastavljena od 80 članova iz čitave regije predložila je 770 projekata i izvođača za petu nagradu Ambasador, a još je 50 prijedloga pristiglo kroz javne prijave. Među nominiranima su i dva DJ-a i producenta iz Zadra i okolice; Petar Dundov nominiran je u kategoriji izvođača godine i za najbolje techno izdanje godine, a Mate Kokić za najbolji live video stream godine. Svoje favorite publika može podržati glasovanjem na internetskoj stranici nagrade www.ambasador.hr do 26. veljače 2021. godine, dok će izjašnjavanje struke trajati do 28. veljače 2021. godine. Svečana dodjela nagrade Ambasador, koju organizira udruga Klubska kultura, održat će se 19. ožujka 2021. u Centru Gervais u Opatiji.


Do prijave spontano
Ovom prilikom razgovarali smo s Matom Kokićem, jednim od nominiranih u kategoriji Live video streama. Mate je pionir u DJ streamingu, a prošle godine u travnju održao je live nastup na vrhu zgrade u Velebitskoj ulici, odakle se pruža predivan pogled na zadarski poluotok. Do prijave za nagradu Ambasador, došlo je, kaže, sasvim spontano.
– Nisam niti razmišljao o nominaciji za Live Streaming dok mi se organizator nije obratio i rekao mi, zadnji dan, da se prijavim. No, kada smo tu, nadam se pobjedi jer uradak koji smo napravili, spoj glazbe s predivnim pogledom na Zadar i na zalazak sunca, stvarno ostavlja bez daha. Cjelokupnom dojmu pridonjela je i izvrsna video produkcija naših partnera Photo Studio 82, objašnjava nam zadarski DJ i nadodaje kako je Ambasador samo potvrda i priznanje radu i vremenu kojeg su posvetili u stvaranju elektronske scene u Hrvatskoj i Regiji.
Mate je pozornost publike privukao svojim projektom »Dream Croatia From Zadar«.
– Projekt »Dream Croatia« rodio se na kraju ljeta 2019. godine, kad su svirke utihnule. Razmišljao sam kako unaprijediti svoj posao DJ-a, a ujedno kako predstaviti nešto što će biti zanimljivo i publici pa sam odlučio napisati cijelu tu ideju,napravio sam plan razvijanja i sve je bilo spremno za realizaciju 2020. godine, na jesen. U međuvremenu se dogodila Covid situacija pa smo odlučili ubrzati taj projekt, objašnjava nam Mate Kokić.
Cilj projekta »Dream Croatia From Zadar« je da se putem glazbe promoviraju ljepote Zadra kao destinacije.
– Ideja nam je bila izrada multimedijalne razglednice s raznih lokacija iz Hrvatske u smislu prezentiranja ljepota naše domovine i promocije hrvatskog turizma. Zadraska publika ga je prihvatila s oduševljenjem nakon uvedenog lockdowna i zabrane okupljanja, istaknuti događaj je u datom vremenu unio dašak zabave i probudio scenu iz zimskog sna, kaže nam Kokić.


Planovi za budućnost
Naš poznati DJ ne staje raditi ni u ovim neizvjesnim vremenima, pa tako već sada ima novih planova na pretek, samo čeka da situacija s Covidom bude povoljnija za sve.
– Jedan od novih projekata koji sam započeo na ljeto prošle godine, pod imenom »Secret Sundance« ponovo se sprema se da nam upotpuni ljetnu sezonu zabave na otvorenom, uz more s pogledom na zalazak sunca. Nova lokacija će svih oduševiti. Pripremamo i zimsku shemu »SecretSki-SunDance«, kao logičan slijed nastavka projekta »SecretSun-Dance-a«, najavljuje nam Kokić.
No, ideje i projekti ne staju ni tu.
– Postoje i još planovi za konceptualno jako zanimljiv projekt pod imenom »Laboratorij«, koji je pravi izazov da napravim nešto sasvim drugačije od dosadašnje ponude na tržištu zabave u našoj regiji. Ima tu još ideja u razradi, no sada smo uglavnom u pripremama za jesen-zimsku shemu 2021. godine Taj je projekt osmišljen da bude gostujući projekt, kojim bi spojili modu, glazbu, finu cugu i klopu. (Ana ŠARIĆ)
 




#RedAlert
Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju svijetli crveno kako bi ukazao na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini. Svi će vizuali nagrade ove godine biti crvene boje te će se isticati uz slogan #RedAlert.