Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

UGOVOR S MARJUROM Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv dogradonačelnika Obrovca

19.02.2021. 15:31


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o još jednom dužnosniku iz naše županije. Riječ je o zamjeniku gradonačelnika Grada Obrovca, Slobodanu Jurjeviću, prijavljenom zbog propusta prema Povjerenstvu, a vezanom za poslovni odnos Grada Obrovca i tvrtkama njegova brata Željka Jurjevića.
Nakon sjednice u Povjerenstvu saznajemo i razloge pokretanja postupka protiv dogradonačelnika Obrovca:
– Povjerenstvo je na sjednici donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dužnosnika Slobodana Jurjevića, zamjenika gradonačelnika Grada Obrovca, zbog moguće povrede članka 18. stavka 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa koja proizlazi iz propusta obavještavanja Povjerenstva o nastanku poslovnog odnosa između Grada Obrovca i trgovačkih društava Marjur Net d.o.o. i Komunikacije Zadar d.o.o. u vlasništvu dužnosnikovog brata, kaže Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva, napominjući kako se »u odnosu na ovog dužnosnika postupak neće pokrenuti zbog radnog odnosa dužnosnikove sestre u Gradu Obrovcu, s obzirom da je utvrđeno da je dužnosnikova sestra u Gradu Obrovcu zaposlena od 1997. godine«.
Nakon ove odluke zatražili smo komentar obojice braće. Za razliku od dogradonačelnika Slobodana Jurjevića koji nam je rekao kako ništa ne bi komentirao dok ne dobije odluku Povjerenstva, njegov brat Željko bio je raspoloženiji za razgovor.
– Prvi put čujem za ovo, iznenađen sam. Po meni ovdje nema sukoba interesa jer sam s Gradom Obrovcem radio čak i prije, kada moj brat nije radio tamo. Gradonačelnik Obrovca je gospodin Ante Župan, a ne moj brat koji je samo zaposlenik, pa ne znam koje su uopće njegove ovlasti i odlučuje li on o tome? Radimo i s Gradom Zadrom, Županijom i nekim školama, moja je tvrtka na ovom području prisutna već 20 godina, što bih sada trebao – ne raditi ništa?, pita se Željko Jurjević.
Nakon provjere sve dokumentacije koju će Povjerenstvu na uvid morati dostaviti Grad Obrovac, znat će se hoće li dogradonačelnik Jurjević biti sankcioniran ili će pak prijava protiv njega biti odbačena kao neosnovana.