Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Jovanović će Mamića tužiti za klevetu

Autor: Tihomir Tomičić

18.03.2013. 23:00
Jovanović će Mamića tužiti za klevetu

Foto: Sergej DRESCHLER



Zbog zaštite moje obitelji od nastavka takvih gnjusnih uvreda, laži, kleveta i napada, naravno da ću tužiti Zdravka Mamića, a svu odštetu od kazne za uvrede i klevetu uplatit ću u dobrotvorne svrhe – izjavio je Jovanović


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović potvrdio je da će protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića podignuti privatnu tužbu za klevetu.
– Svašta sam čuo ovih dana, a istup Zdravka Mamića, uključujući i ovo što je ponovio na moj račun, nije vrijedan mojih riječi. Neka se time po svim pravilima struke, Ustava, i utemeljeno na zakonu bavi pravosuđe, a očekujem i da HNK Dinamo, HNS, te HOO postupe u skladu sa svojim pravnim aktima, Statutom, etičkim kodeksom i Olimpijskom poveljom. Sport je u Hrvatskoj, prema zakonu, djelatnost od posebnog državnog interesa, pa svi koji se bave sportom, a posebno djeca, zaslužuju zaštitu od svih koji potiču nasilje, huliganizam, mržnju, vrijeđaju po nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj i bilo kojoj drugoj pripadnosti. Upravo iz tog razloga za Mamića, po meni, više nema mjesta ni u jednoj sastavnici olimpijskog pokreta. Jednako tako, gnjusne uvrede i laži koje je izrekao o meni, i to ponavljajući ih u nekoliko navrata, govore da se radi o smišljenom napadu sa jasnim ciljem. Zbog zaštite moje obitelji od nastavka takvih gnjusnih uvreda, laži, kleveta i napada, naravno da ću tužiti Zdravka Mamića, a svu odštetu od kazne za uvrede i klevetu uplatit ću u dobrotvorne svrhe – izjavio je Jovanović.
I ne samo to, rekao je, jednaku tužbu podnijet ću i protiv predsjednika Obiteljske stranke Mate Knezovića, koji u svojim priopćenjima, što ih uredno prenose neki portali, na jednaki način iznosi laži i klevete. Prema tome, i Mamićeva i Knezovićeva “sloboda govora” najobičnija su mržnja i zato je ne treba tolerirati, nego u skladu sa zakonom najoštrije osuditi. Nije sloboda kad se čini sve što netko poželi, nego samo ono što neće ugroziti drugoga. Zbog zaštite ne samo mene i moje obitelji, već svih ljudi od “Mamićeve i Knezovićeve slobode govora” osjećam odgovornost i dužnost da podnesem privatnu tužbu za klevetu, sramoćenje i povredu ugleda, najavio je ministar Jovanović.