Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Longin: “Situacija je ozbiljna, ali pod kontrolom”

19.03.2020. 17:00


Župan Božidar Longin na konferenciji Stožera za civilnu zaštitu Zadarske županije apelirao je na odgovorno ponašanje građana, ali i novinara s obzirom da do Stožera često dolaze dezinformacije koje neke neodgovorne osobe plasiraju javnosti. Ističući da se nada kako su novinari zadovoljni što Županija svakodnevno organizira konferenciju za medije kako bi novinari mogli dobiti informaciju iz prve ruke, župan ih je ujedno pozvao i da sami iznesu prijedloge kako bi se i izvješćivanje javnosti o epidemiji obavljalo na najbolji mogući način:
– Kao što ste čuli i od naših stručnjaka, situacija je ozbiljna, ali ono što je najvažnije, pod kontrolom je. Ovdje smo 24 sata i već jutros u sedam sati imali smo prvi sastanak. Sve su pripreme napravljene kvalitetno, a čuli ste i od načelnika Civilne zaštite da sve funkcionira, kontakti su svakodnevni sa svim djelatnicima i ono što je najvažnije, svi rade svoj posao odgovorno i predano. Još jednom apeliram na sve građane, ali i na svih nas, da budemo odgovorni jer ćemo svima skupa tako olakšati posao. Još jednom molim i građane da ne podliježu panici, ima raznoraznih dezinformacija koje dođu i do nas, stoga vas molim da svi zajedno pratimo samo upute struke. Imamo broj 113 na nacionalnom nivou, ali od danas i mi imamo dežurni telefon 350-318 koji radi od 8 do 22 sati – naglasio je župan, dodajući kako građani na taj broj mogu dobiti sve informacije vezano za našu županiju:
– Imamo određeni broj građana koji su u samoizolaiji i njih posebno pozivam da budu odgovorni jer o njima ovisi zdravlje njihovih bližnjih. Molim i vas iz medija da budemo odgovorni u prenošenju informacija. Svi ovdje radimo za isti cilj te se, zbog nekih dezinformacija i panike, još jednom zahvaljujem i vama i svima onima koji ne podliježu senzacionalizmu. Pozivam sve na strpljenje, solidarnost i društvenu odgovornost – poručio je župan Longin.