Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pozitivan trend zapošljavanja

19.03.2021. 13:31


Na području Grada Paga, u okviru djelatnosti i nadležnosti Gradske uprave, zaposleno je više od 30 osoba. Tako je, nakon duljeg vremena, uspostavljen pozitivan trend zapošljavanja. U ugostiteljstvu je prošlog ljeta bilo manje zaposlenih nego prijašnjih godina. Među ostalim, nije radio hotel »Pagus«, a ni u mnogim uslužnim djelatnostima povezanima s turizmom nije zaposlen uobičajen ili veći broj radnika, piš Radio Pag.
Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u Zadarskoj županiji općenito nije smanjen broj zaposlenih, dok je na razini Hrvatske zabilježen blagi pad (6.081 ili 0,4 posto) u odnosu na godinu ranije. Podaci HZZ-a su bolji od očekivanja, pogotovo nakon značajnog smanjenja gospodarskih aktivnosti zbog pandemije koronavirusa.
Pad je u najvećoj mjeri zaustavljen jer zbog mjera Vlade RH poslodavci zadržavaju zaposlenike. To je posebice vidljivo kod obrtnika, kod kojih je 105 zaposlenih više nego na isti dan prošle godine, pokazuje analiza Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.
Broj zaposlenih u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno je porastao. Krajem veljače 2014. godine na području županije radilo je 45.825 stanovnika, a krajem veljače tekuće godine je 55.113 zaposlenih osoba, što je povećanje od 20,3 posto (+9.288).