Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

ZAVRŠETAK RADOVA Želimo da ovaj naš sportski centar bude ogledni primjer drugim gradovima

19.05.2020. 15:31


Povodom završetka radova na izgradnji i uređenju teniskog centra u sklopu Športskog centra »Višnjik« te dolaska hrvatske Davis Cup reprezentacije na službene treninge, jutros je gradonačelnik Zadra Branko Dukić u pratnji Denisa Karlovića, direktora Š.C. »Višnjik« i Dine Bušić, pročelnice za kulturu i sport Grada Zadra, obišao novouređene terene.
Prilikom obilaska, gradonačelnik se zajedno sa suradnicima susreo i s hrvatskim teniskim reprezentativcima, te je s Bornom Ćorićem, u dobrom raspoloženju izmijenio nekoliko rečenica kroz koje je dao podršku mladom sportašu, ali i svim reprezentativcima.
Obraćanje gradonačelnika, popratili su i najmlađi tenisači iz Zadra u pratnji svojih trenera koji su pokazali posebnu radost zbog novih terena na kojima će i oni u buduće trenirati.


Zadrani su prepoznali
-Ovom prilikom želim se zahvaliti Hrvatskom teniskom savezu koji je prepoznao potencijal grada Zadra i Š.C.« Višnjik«, te me posebno raduje što smo uspjeli napraviti teniski kompleks koji će služiti djeci ali i razvoju mladih igrača, poručio je gradonačelnik Dukić dodajući kako su on, ali i njegovi prethodnici kroz sve godine nastojali da ovaj kompleks poprimi lijep i sportski sadržaj.
Također, Dukić se osvrnuo i na činjenicu kako Zadrani svojim redovitim posjećivanjem sportskih objekata na Višnjiku potvrđuju opravdanost ovog sportskog centra te je najavio kako će u budućnosti raditi na još dodatnih sadržaja, kako bi se ovaj prostor još više oplemenio.
-Ovakvih objekata nema u Hrvatskoj i želimo da ovaj naš sportski centar bude ogledni primjer drugim gradovima, poručio je gradonačelnik te je najavio kako će se uskoro u suradnji Grada Zadra i HNS-a postaviti umjetna trava na igralištu na Višnjiku, kao što se to upravo radi u Arbanasima.


Za najbolje svjetske igrače
U svom prigodnom govoru, direktor Š.C. » Višnjik«, Denis Karlović se zahvalio Gradu Zadru i gradonačelniku Branku Dukiću na velikoj potpori i organizaciji Davis Cupa, te na izgradnji ovog novog teniskog centra na koji su došli i na koji će tek doći trenirati najbolji svjetski igrači.
-Uz potporu Hrvatskog teniskog saveza i Središnjeg ureda za šport, od krucijalne važnosti bila je podrška Grada Zadra za izgradnju ovog teniskog centra i mislim da su djeca koja su se danas okupila najbolji dokaz važnosti ovih terena, rekao je Karlović ističući zadovoljstvo što su ovakvi projekti sportskih objekata na terene Višnjika doveli preko tri i pol tisuće građana, zaključio je Karlović.