Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Hrvatsko prvenstvo važnije od ABA lige

19.05.2021. 07:14


Kada je prije dva dana objavljen raspored juniorskog turnira ABA lige na kojem su trebali nastupiti i mladi košarkaši Zadra, brojni su se počešali po glavi. Prema planu koji je stigao u prostorije kluba s Višnjika Zadrani su vikend trebali provesti na Zlatiboru gdje bi odmjerili snage s ponajboljim momčadima regije. Vrijedna inicijativa i prilika da se vidi gdje su mladići Marka Selina u odnosu na vršnjake iz susjedstva, no pojavio se veliki problem. Nepremostiv. Naime, u isto to vrijeme juniori Zadra igraju četvrtfinalni susret hrvatskog prvenstva protiv Cibone. Linije su se užarile i izlaz se morao brzo pronaći, a na kraju je doneseno jedino moguće rješenje. Otkazan je nastup u gradiću na jugozapadu Srbije.
– Ne bi bio red da smo abaligaški turnir pretpostavili hrvatskom prvenstvu. HKS je još prije mjesec dana odredio termine juniorske poluzavršnice i završnice, dok je ABA liga tek nedavno poslala poziv. Sačekali smo da vidimo što će napraviti ostali hrvatski klubovi i donijeli jedinu moguću odluku – kazao je trener juniora Zadra Marko Selin.
Dodani problem predstavljala je činjenica da su Zadrani svoju utakmicu trebali igrati u devet sati ujutro. Školskim rječnikom – drugi sat TZK. U najmanju ruku neozbiljno. Ipak, šteta je što Selinovi učenici neće imati priliku vidjeti gdje su u odnosu na najbolje momčadi regije.
– Žao mi je što nećemo sudjelovati jer smo se svi u klubu veselili nastupu na abaligaškom turniru, ali bilo je to tu previše komplikacija da bi se priča realizirala. Volio bih da smo odigrali nekoliko utakmica s klubovima izvan Hrvatske, ali u ovoj je situaciji to naprosto bilo neizvedivo – dodao je Selin.
Na koncu na regionalnom turniru neće sudjelovati niti jedna hrvatska momčad, a Zadrani će u subotu protiv vršnjaka iz Cibone tražiti put u polufinale domaćeg prvenstva.