Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ova medalja nam je vratila samopouzdanje

18.06.2012. 22:00
Ova medalja nam je vratila samopouzdanje


Velika je stvar što smo osvojili ovo zlato. Nedostajala nam je ta medalja, vratila nam je samopouzdanje izgubljeno nakon loših rezultata na EP-u Eindhovenu i spoznaju koliko možemo ići naprijed – kaže Barać


Hrvatska vaterpolska reprezentacija se po onoj “umorni, ali zadovoljni” jučer vratila iz Alma Ate, gdje joj je uspio juriš na zlatnu medalju u Svjetskoj ligi, nakon nekoliko neuspjelih juriša konačno je uspio pohod na ovaj trofej.
– U našoj skupini favorit za prvo mjesto osim nas i Španjolaca bila je i Australija, Brazil je bio potpuno izvan konkurencije, oni ne spadaju u ovu jakosnu skupinu svjetskog vaterpola. U drugoj skupini je trebalo biti sve dosta čisto. Italija i SAD su na papiru bili favoriti, međutim, Kazahstancu su iznenadili Talijane, koji su slavili tek na peterce. Pobjedama nad Španjolskom i Australijom osigurali smo prvo mjesto u skupini, u četvrtfinalu smo nadmašili Kazahstan. Bila je to tvrda utakmica, oni su dali sve od sebe, bili su čvrst suparnik – kaže Samir Barać, kapetan hrvatske reprezentacije. – U polufinalu s Amerikancima je bilo stvarno vrhunski. Pokazali smo našu kvalitetu i visoku razinu forme.
Zlatna medalja poslije drame sa Španjolcima i pucanja peteraca?
– Dobili smo na tom ruletu. Pavić je obranio peterac suparnika. Dvije minute prije kraja gubili smo s golom razlike, međutim, u 50 sekundi smo dali dva gola. Bilo je super.
Značenje ovoga zlata?
– Velika je stvar što smo osvojili ovo zlato. Nedostajala nam je ta medalja, a s druge strane ona nam je vratila samopouzdanje izgubljeno nakon loših rezultata na EP-u Eindhovenu. Isto tako i spoznaju koliko možemo ići naprijed. Puno znači povratak Hinića i Vićana. Moram spomenuti odličnu formu Muslima, Jokovića, Sukna, Hinića, Šetke, naravno i Pavića. Naša snaga je u velikom broju kvalitetnih igrača i raznovrsnosti. Svatko zna što radi i tko koliko tereta nosi. Ova momčad sigurno može još napredovati do Olimpijskih igara. Najviše kroz fizičke pripreme, koje nas očekuju iduća dva tjedna, normalno i kroz detalje iz igre, mogućnost da isprobamo neke stvari u kojima smo griješili na Svjetskoj ligi.
Sudački kriteriji u Alma Ati?
– Ovaj turnir nam je malo pokazao kakvo će biti suđenje na Olimpijskim igrama. Bit će drastično drugačije, najvjerojatnije će neka odguravanja i udarci biti kažnjavani. Bilo nam je vrlo bitno da to shvatimo i da se znamo prilagoditi.
Reprezentativci su slobodni do četvrtka navečer, kada nastavljaju fizičke pripreme u Mariboru, a 28. lipnja stižu u Rijeku.