Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Škoro kaže da je bivša predsjednica pokazala srednji prst cijelom narodu: ‘Pitanje pobačaja ćemo rješavati u razdoblju pred nama’

19.06.2020. 09:00


Miroslav Škoro danas je u Slavoniji odgovorio na srednji prst kojeg mu je jučer javno pokazala bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
“Ta je vulgarna gesta razotkrila njeno pravo lice i teza da sam ja doveo Zorana Milanovića na vlast jučer je srušena tim srednjim prstom. Ona je pokazala da između nje, lažne demokršćanke, te Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića nema razlike u odnosu na Zorana Milanovića. Ljudi su se na izborima odlučili za pravog socijaldemokrata i ljevičara, a oni lažni su prokazani. Oni su isti i imaju isti sustav vrijednosti. To nije bio samo srednji prst Miroslavu Škori, to je srednji prst pokazan cijelom hrvatskom narodu, svim vjernicima i hrvatskom kardinalu. Gospođo Grabar Kitarović, to je sramota”, izjavio je Škoro, pa opet pozvao da se 5. srpnja promijeni vlast.
“Imamo li hrabrosti da poslije 5. srpnja Plenković i njegovi više ne pokazuju srednji prst iz Banskih dvora. Neka idu u ta svoje globalistička tijela i neka od tamo pokazuju srednji prst svima kojima žele. Hrvatskom narodu više neće”, dodao je Škoro.
Tvrdi da Plenković i Bernardić nemaju program i zato nastoje uvući cijelu kampanju prema ideološkim temamama. A postoje, dodaje, one bitnije, jer nas čeka teška gospodarska situacija i novi val koronavirusa.
Kaže da nije ništa ružno rekao o ženama, te da u Hrvatskoj postoji samo jedan novinar koji je imao hrabrosti pokazati što je stvarno izjavio. Nije htio dodatno pojašnjavati svoju izjavu o tome da se silovane žene moraju savjetovati s obitelji, hoće li zadržati dijete.
“Tema zabrane pobačaja nije tema. To je kompleksno pitanje koje će se rješavati u razdoblju pred nama. Postoje važnije teme koje zanimaju građane i javnost”, zaključio je Škoro.
Podsjetimo, jučer je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović reagirala na nedavne izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića i pobačaju u slučaju žena koje su silovane.
“Pridružujem se svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.
Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja.
Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju”, rekla je za Jutarnji list bivša predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović