Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pobjeda Ženske pjevačke skupine iz Strizivojne

18.07.2016. 22:00
Pobjeda Ženske pjevačke skupine iz Strizivojne


Ženska pjevačka skupina iz Strizivojne pobjednica je 9. Etno festival – Benkovac 2016., koji je održan na Kaštelu Benković. I ova manifestacija priređena je u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta.
Uz obilje izvornih pučkih pjesama predstavilo se osam skupina promovirajući na taj način raznolikost i bogatstvo etno baštine naše domovine. Osim domaćih skupina, ove godine benkovačkoj publici predstavili su se i gosti iz BiH; ženska pjevačka skupina Dream Team Babe iz Ljubuškog te muška pjevačka skupina Sinovi Hercegovine iz Širokog Brijega.
Na festivalu su nastupili muška pjevačka skupina iz Brinja, ženska pjevačka skupina također iz Brinja, spomenuta skupina iz Strizivojne, muška pjevačka skupina iz Grebaštice, muška pjevačka skupina iz Vukšića, muška pjevačka skupina iz Nadina i guslar Ivan Vidić iz Dretelja kod Čapljine.
Stručni ocjenjivački žiri imao je na ovom festivalu natjecateljskog karaktera težak zadatak odabrati najbolje i proglasiti pobjednike. Iza pobjedničke ženske pjevačke skupine na drugo mjesto plasirala se muška pjevačka skupina iz Grebaštice, a treće mjesto pripalo je skupini Dream Team Babe. Nagradu za izvornu izvedbu dobila je skupina Brinje, a za pojedinačni nastup nagrađen je mladi narodni guslar Ivan Vidić.
Manifestacija se održana u organizaciji KUD-a Branimir Benkovac i Turističke zajednice grada Benkovca, a pod pokroviteljstvom Grada Benkovca.