Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Subašić: Nadam se da će u budućnosti sa Stanova poteći neki novi Modrići, Subašići, Vrsaljci, Livakovići i Santiniji…

19.07.2018. 08:25
Subašić: Nadam se da će u budućnosti sa Stanova poteći neki novi Modrići, Subašići, Vrsaljci, Livakovići i  Santiniji…


Turneja ide dalje. Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković, zadarski četverac "vatrenih", jučer poslijepodne  se okupio na Stanovima. Na poziv NK Zadar došli su pozdraviti polaznike škole nogometa, njih nekoliko stotina, kao i sve koji su se našli na tribinama željne dobiti poneki autogram, fotografiju ili samo izbliza pozdraviti one koji su naciju bacili u trans posljednjih tjedana. "Vatrenima"  je dobrodošlicu poželio Svetko Ćustić, predsjednik kluba, i darovao im  klupske dresove s brojevima koje nose u reprezentaciji. Po izlasku na teren položeno je cvijeće i upaljene svijeće na mjestu stradanja Hrvoja  Ćustića, zadarskog 12. anđela. Bile su i tu prigodne torte, pa kratke izjave  za medije i onda trkom prema kući i odmoru. Ili prema nekom novom  dočeku, tko zna?   
– Lijep je osjećaj biti na Stanovima nakon dugo vremena. Mislim da  sam ovdje zadnji put bio s Dinamom prije deset godina – rekao je Luka  Modrić koji je kao šestogodišnjak došao u klub i počeo uspon prema nogometnim visinama.


Lukina sjećanja
– Sjetio sam se svojih početaka i zahvalan sam klubu što nam je pripremio ovakvu dobrodošlicu. Nas četvorica nismo zaboravili odakle smo  krenuli u nogometni svijet – dodao je Modrić promuklim glasom.
Kapetan je dirigirao pjevanjem najprije u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića u  Zagrebu, a potom preksinoć i na Forumu.
– Lako za glas, vrijedilo je – zaključila je Zlatna lopta Mundijala u Rusiji.
Vidno umorni Danijel Subašić spremno je stao pred mikrofone i sa  zadarskim novinarima nakratko popričao. Prvo pitanje bilo je 'jeli se  barem malo uspio odmoriti, tj. naspavati?'.
– Kratko sam spavao. Ali, tako je, kako je. Ovo je za nas nešto posebno,  najprije doček u našem Zadru, a onda i ovo danas na Stanovima. S velikim zadovoljstvom došli smo u naš klub od kuda smo svi potekli, u naš  NK Zadar. Nadam se da će u budućnosti sa Stanova poteći neki novi Modrići, Subašići, Vrsaljci, Livakovići i Santiniji. Super je biti ponovno ovdje  na Stanovima, ali želja mi je kada se sljedeći put zateknem tu da Zadar  ponovno bude prvoligaš. 
Nezaobilazna tema novinara bilo je vezana uz vječitu temu, majicu  s likom njegovog prijatelja Hrvoja Ćustića ispod njegovog dresa i  njihovom odnosu.


Hrvoje u srcu
– Sjećanje na mog prijatelja Hrvoja nikada neće izblijediti. Dokle god  budem igrao nogomet uvijek ću nositi majicu s negovim likom ispod  svog dresa. I pokazivati je makar nekome bio dosadan. Hrvoje je bio  uzor svima oko sebe i mladim nogometašima, i kao čovjek, i kao sportaš,  i kao profesionalac. On je uvijek u mome srcu.
Pitali su Subu gdje će na odmor, a on je kazao:
– Iskreno nemam pojma. Najprije ne znam još ni koliko dana ću dobiti  slobodno. Samo pomalo, bit će vremena i za odmor.
A na pitanje je li uspio vidjeti roditelje, odgovor je bio sljedeći.
– Nisam, sada ću – na što su novinari kazali da su oni prethodnih dana  često bili kod njih.
– Rekao sam im da vas potjeraju, ali oni to jednostavno ne znaju i nemaju srca – kazao je kroz šalu legendarni Suba.
Dominik Livaković, kojem se preksinoć skandiralo "Livi, Livi", u 23.  godini doživio je ono o čemu mnogi njegovi kolege mogu samo sanjati.
– Neopisivo. To je jedina riječ kad govorimo o onom što nam je priređeno u Zagrebu i Zadru. Veliko hvala svima na tome – kaže Livaković,  jedini "vatreni" koji na SP-u na terenu nije bio ni minute. Nije ni čudno  kad se zna da je bio pričuva sjajnom Danijelu Subašiću i raspoloženom  Lovri Kaliniću.
– Nisam branio, ali bio sam umorniji nego nakon svih utakmica u karijeri. Toliko emocija, nervoze, slavlja, svega. Subašić nas je izvukao kad  je bilo najteže i više nas ništa nije moglo zaustaviti na putu do finala – zakružio je Livaković rusku priču.