Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Detalji tragedije na Kornatima: Dijete preminulo od teških ozljeda glave, vozač glisera u pritvoru

19.07.2020. 12:31


U nesreći na Kornatima poginulo je dijete. Vozilo se na “banani” koju je vukao gliser. Plovilom je upravljao hrvatski državljanin. Policija je završila očevid, a s obzirom da je riječ o djetetu ne daju detaljnije informacije.
Poginuli je imao četrnaest godina, a riječ je o nizozemskom državljaninu, doznaje Dnevnik.hr.
Dojava o nesreći stigla je oko 13 sati. Maloljetnik je odmah dovezen u šibensku bolnicu. Unatoč pokušajima oživljavanja, dijete je od teških ozljeda glave preminulo.
Do tragedije je došlo kod otoka Žut.
“U nesreći na moru jedna je osoba smrtno stradala. Gliserom je upravljao hrvatski državljanin”, rekao je za Dnevnik.hr Branko Čvrljak, zamjenik županijske državne odvjetnice u Šibeniku.
Mladić koji je upravljao gliserom koji je vukao “bananu” rođen je 2000. godine, izvijestilo je tamošnje Županijsko državno odvjetništvo.
Do kraja dana će biti predan pritvorskom nadzorniku, ispitat će ga državno odvjetništvo i utvrditi ima li osnove da sudac istrage zatraži za njega istražni zatvor.
Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske rekla je kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te da je tijelo prebačeno na patologiju kako bi se obavila obdukcija.