Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Antivaterpolisti i neplivači zadarskog akvatorija

Autor: Siniša Klarica

18.08.2008. 22:00
Antivaterpolisti i neplivači zadarskog akvatorija

Foto: Filip BRALA



Osim u Morskim orguljama i Pozdravu Suncu, Zadrani i njihovi gosti ovih dana moći će na zadarskoj rivi uživati u 1. Vaterpolskom amaterskom kupu “antivaterpolista” i “neplivača” zadarskog akvatorija – Vakanza. Organizator ovog sportskog događanja je Društvo sportske rekreacije Osmijeh za – Dar iz zadarskog predjela Kampo kaštelo, a natjecanje je osmislio kapetan VK Zadar 1952 Borut Gatara.
– Sudeći po broju zainteresiranih, da smo imali malo više vremena, jamčim da bi skupili dvostruko više momčadi. U našem smo društvu, u kojem su u organizaciji pomogle Edita Kelečević, Ivana Rašić i ja, razmišljali o tome kako smo mi ipak zemlja svjetskih vaterpolskih prvaka, pa svi oni koji uživaju u tom uspjehu neka malo uživaju u samoj igri i vide kako vaterpolo nije jednostavan, ali je vrlo lijep i uzbudljiv sport, rekao nam je Borut Gatara, koji je naglasio da je ove godine turnir eksperimentalan, ali da je želja organizatora da turnir uđe u službeni kalendar Turističke zajednice Grada Zadra.
Na turniru sudjeluje deset momčadi podijeljenih u tri grupe. Grupu A čine Lloyd, Enigma – Lokarde, Scudetto i Vista Bar. U grupi B igraju Bullet Team, Puntamika, 5 godina poslije, a u grupi C 6-7 komada – Maraschino Bar, Borik i Sylar. Već po “zvučnim” imenima vidi se da se radi većinom o zadarskim primorskim kvartovima.
– Angažirali smo nekoliko povjesničara i arhivista kako bismo provjerili činjenice i tako smo došli do saznanja da je prva utakmica turnira između Lloyda i Scudetta zapravo prva službena vaterpolska utakmica ikad igrana na zadarskoj rivi. Iako i ovo naše natjecanje podsjeća na divlje lige u Dubrovniku i Biogradu, na našem turniru igraju samo oni koji nikad nisu službeno igrali vaterpolo niti se bavili tim sportom, dodao je Gatara, napomenuvši da se utakmice igraju na igralištu dimenzija 15 x 10 m i s golovima manjih dimenzija. Sav prihod od kotizacije i koncerta, na kojem će uz zadarske bendove u Arsenalu nastupiti i Luka Nižetić, ide za pomoć jednoj zadarskoj obitelji.
Polufinalne utakmice igraju se “pod reflektorima” u četvrtak u 19.45, a finale je na rasporedu u petak u 20.30. Posebna atrakcija bit će predigra u 19.30, utakmica između momčadi zadarskih medija Streličari i ekipe političara i sportaša pod nazivom Mete.