Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Otac i kći izvučeni iz mora na izmaku snaga

Autor: Minja Gugić

18.08.2008. 22:00
Otac i kći izvučeni iz mora na izmaku snaga


Mihovil Domijan (31), sin glavnog državnog konzervatora Miljenka Domijana, bacio se u more za 4-godišnjom kćeri koja je pala s broda dok se igrala na krmi. Brod im je u međuvremenu “pobjegao”, pa je otac dva sata plivao s curicom na leđima
Mihovil Domijan (31), sin glavnog državnog konzervatora RH Miljenka Domijana, uspio je spasiti svoju četverogodišnju kćer od utapanja. Nesreća sa sretnim završetkom dogodila se u nedjelju navečer kada su se otac i kćer brodom “Adriatic”, duljine oko osam metara, vraćali kući s otoka Raba. Djevojčica se igrala na krmenom dijelu broda, a u jednom trenutku izgubila ravnotežu i pala u more. Otac nije dvojio ni trenutka, bez razmišljanja je odmah skočio za djetetom i uspio je spasiti, pa je s njom na leđima plivao do obale.
Zadarska je policija dojavu o nasukavanju broda bez putnika, zaprimila u nedjelju oko 19 sati od zabrinutog brata Mihovila Domijana, Marka. Brod se nasukao u Privlaci, na predjelu Mletak. Kako mu je motor još uvijek radio, a na njemu nije bilo nikoga, pretpostavljalo se da su putnici završili u moru, pa je alarmirana PU zadarska, Pomorska policija i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.
Brodovima Lučke kapetanije i policije odmah se krenulo u potragu, ali njih je u međuvremenu u moru između Vira i Privlake neozlijeđene pronašao Zagrepčanin Damir Bišćan koji ih je prihvatio na svoj gliser, iscrpljene i pomalo šokirane.
Mihovil Domijan je nakon drame na moru ispričao da se djevojčica igrala u stražnjem dijelu broda i u jednom se trenutku popela na klupu. Iako je odmah potrčao prema njoj, djevojčica se okliznula i pala u more. Objasnio je da se sve vrlo brzo odigralo. Malo je, kazao je, nedostajalo da uhvati djevojčicu. Odmah je krenuo brod staviti u “ler”, da ne pobjegne, no okliznuo se, a kako vremena više nije bilo, skočio je za curicom koja je već bila desetak metara od broda. Plovilo je u međuvremenu nekontrolirano otplovilo dalje, a Domijan je, noseći kćer na leđima, zaplivao prema obali. Spašeni su gotovo dva sata kasnije.