Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nešto novo, nešto odlično

18.08.2010. 22:00
Nešto novo, nešto odlično


Vjerujem da će ovaj sportski događaj biti jako zanimljiv i da će doprinijeti još većoj turističkoj promidžbi našeg grada. Posebno me veseli što će Pag još biti domaćin Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu 4. i 5. rujna ove godine, naveo je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić
Grad Pag bit će domaćin 1. Međunarodnog otvorenog prvenstva u stolnom tenisu, a ta sportska manifestacija održat će se u subotu 21. i nedjelju 22. kolovoza u sportskoj dvorani u Pagu, potvrdio nam je paški gradonačelnik Ante Fabijanić prilikom službenog posjeta dvojice zaslužnih za ovo prvenstvo Zlatka Pospiša, tehničkog direktora stolnoteniske reprezentacije Hrvatske i Šime Maržića, vanjskog suradnika sekcije stolnog tenisa u paškoj Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca.
– Za ovo prvenstvo već je stiglo dvadeset Austrijanaca iz Beča sa svjetske stolnoteniske akademije, a stiže nam i dvadesetak Nijemaca, te još 100-tinjak ljudi iz Hrvatske i susjednih zemalja. Očekujemo oko 300 ljudi, igrače i članove njihovih obitelji. Vjerujem da će ovakav turnir postati tradicionalan i pridonijeti turističkoj promidžbi Paga. Ovo je ujedno poziv i za sve građane Paga koji žele odigrati partiju stolnog tenisa – neka nam se slobodno jave. Prijavnine nema kao što je to običaj kod ovakvih prvenstava, a razlog tome je što želimo privući jako puno ljudi, rekao je Pospiš.
Maržić je naveo kako održavanje ovog prvenstva nije slučajno u Pagu.
– Već 1950. godine u Pagu je održan jedini međunarodni turnir i to u Kneževom dvoru. U tom vremenu je, zahvaljujući nekim našim entuzijastima, stolni tenis bio vrlo popularan, kaže Maržić koji je zaljubljenik u ovaj sport od 1949. godine, te je bio dvostruki prvak Dalmacije. Zatim je u Zagrebu nastavio igrati stolni tenis i osam godina je obnašao funkciju predsjednika rekreativne organizacije u Zagrebu koja pod sobom ima 25 liga i oko 1.500 stolnotenisača.
Naime, Maržić se 2000. godine, vraća u rodni Pag, te se angažirao kako vanjski suradnik stolnog tenisa u sklopu paške osnovne škole. Pod njegovom trenerskom palicom oko 150 osnovaca je prošlo kroz ovu sportsku sekciju.
– Stolni tenis mi je u krvi, a počeo sam ga igrati davne 1949. godine kada je u Pag počeo dolaziti poznati dr. Žarko Dolinar, jedan od najjačih stolnotenisača svih vremena, naveo je Maržić.
Gradonačelnik Fabijanić je istaknuo kako je Gradu Pagu posebna čast biti domaćin i organizator ovog prvenstva s Hrvatskim stolnoteniskim savezom.
– Vjerujem da će ovaj sportski događaj biti jako zanimljiv i da će doprinijeti još većoj turističkoj promidžbi našeg grada. Posebno me veseli što će Pag još biti domaćin Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu 4. i 5. rujna ove godine, naveo je gradonačelnik Fabijanić.