Šarić: Vjerujem kako ćemo dogodine ovaj dan slaviti u novoj školskoj dvorani

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika katarina.ergovic
Svečano obilježen Dan općine Zemunik i blagdan Kraljice mira
Naša Općina ubrzano radi na realizaciji te projektnoj dokumentaciji za brojne projekte koji će unaprijediti život stanovnika naše općine. Zahvaljujem se svim kolegama vijećnicima i izvršnoj vlasti na izvrsnoj suradnji dosad, kazao je predsjednik Općinskog vijeća Josip Krnčević
Toni PERINIĆ
Ivica Šarić, načelnik Općine Zemunik Donji

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, svetom misom za poginule i preminule hrvatske branitelje te svečanom sjednicom Općinskog vijeća, proslavljen je Dan općine Zemunik Donji i nadolazeći blagdan Kraljice mira – Kraljice Hrvata. Uz domaćine, općinskog načelnika Ivicu Šarića i predsjednika Općinskog vijeća Josipa Krnčevića, sjednici su prisustvovali i zadarski župan Božidar Longin, zamjenik župana i nekadašnji donačelnik Zemunika Šime Vicković, državni tajnici Šime Mršić, Šime Erlić i Josip Bilaver, saborski zastupnici Nikolina Baradić i Rade Šimičević, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta te brojni gradonačelnici, načelnici, pročelnici, direktori i osobe iz javnog života. O radu Općinskog vijeća u proteklih godinu dana izvijestio je predsjednik Vijeća Josip Krnčević.

Sjednice bez politikantstva

- Proslava Dana općine je uvijek prigoda da se prisjetimo svega učinjenog u proteklom razdoblju, ali i da najavimo sve što planiramo napraviti u budućnosti. U proteklih godinu dana održano je sedam sjednica na kojima smo odradili i raspravili niz važnih tema, a gotovo sve odluke, kao i proračun donijeli smo jednoglasno i bez politikanstva, kazao je Krnčević, zahvalivši se u nastavku vijećnicima i načelniku na dosadašnjoj suradnji.

- Ubrzano se radi na realizaciji te projektnoj dokumentaciji za brojne projekte koji će unaprijediti život stanovnika naše općine. Zahvaljujem se svim kolegama vijećnicima i izvršnoj vlasti na izvrsnoj suradnji dosad, naglasio je predsjednik Vijeća, prepustivši riječ u nastavku načelniku Šariću koji je predstavio projekte na kojima se trenutačno radi.

- Vjerujem kako ćemo dogodine ovaj dan slaviti u novoj školskoj dvorani koja se gradi, sve smo snage usmjerili ka tom projektu. Trenutačno radimo i nogostup u Smokoviću u dužini od oko tri kilometra, koji ide od Zemunika do Murvice. U protekloj godini radili smo i na izgradnji kanalizacijske mreže, koja je u funkciji. Svakodnevno radimo priključke kojima ćemo obuhvatiti sve zgrade javne namijene. Vodimo brigu i o prostorno – planskoj dokumentaciji, u tijeku su izmjene i dopune Prostornog plana i UPU-a koji donosimo kako bi bolje koristili i oplemenili prostor u kojem živimo. Formirali smo nekoliko stambenih zona i u proteklom vremenu prodali smo 13 terena mlađim obiteljima, naglasio je načelnik Šarić. Za spomenuti je podatak kako je općina Zemunik Donji jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u kojoj je tijekom posljednjeg popisa stanovništva zabilježen rast stanovništva.

Prevelik račun za struju

- Sigurno su naše demografske mjere doprinijele povećanju broja stanovnika te stalnom doseljavanju mladih obitelji iz svih krajeva Hrvatske. Mogu reći kako naša Općina svakodnevno osluškuje potrebe stanovništva i sukladno tome radi i djeluje, dodao je Šarić i u nastavku se požalio na račun za struju javne rasvjete i općinskih objekata, koji je prema njegovim riječima, nekad bio 30 tisuća kuna, a sad je oko 100 tisuća kuna mjesečno.

Prisutnima se prigodno obratio i župan Longin koji se osvrnuo na turizam u Ravnim kotarima koji je svake godine sve popularniji i zastupljeniji među turistima.

- Zemunik ali i ostala mjesta Ravnih kotara sve više su turistički atraktivna među posjetiteljima i na tome treba raditi. Također, zadnjih godina našu županiju brendiramo kao eno-gastro destinaciju, a Ravni kotari uistinu imaju ponuditi bogat stol domaćih delicija, istaknuo je župan spomenuvši još nekoliko projekata koji su u Zemuniku napravljeni suradnjom Općine i Županije.

- Uložili smo 250 tisuća kuna u projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju školske zgrade, a za taj projekt ćemo ukupno dati 850 tisuća kuna. Naša Županija subvencionira naknadu za novorođenu djecu, a moram naglasiti kako je u Zemuniku u protekloj godini rođeno 38 beba, što je uistinu pohvalno i značajno za demografsku obnovu županije, naglasio je župan Longin.

Prisutnima su se još obratili državni tajnik Šime Erlić i zastupnik Rade Šimičević, a na samom kraju sjednice dodijeljena su javna priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno