Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Obilazak koncesionara za plinofikaciju

Autor: Damir Maričić

18.09.2008. 22:00
Obilazak koncesionara za plinofikaciju


U užem su izboru tvrtke iz Riminija i Graza, a nakon obilaska odluku o koncesionaru donijet će Skupština Zadarske županije
Povjerenstvo Zadarske županije predvođena dožupanom Đanijem Bunjom kreće u obilazak najpovoljnijih ponuđača za projekt plinofikacije Zadra, Biograda i dijela Benkovca.
U užem su izboru talijanska Gruppo Societa Gas iz Riminija te austrijski EVN AG iz Graza.
Povjerenstvo će obići plinovodna postrojenja koja su gradili i kojim upravljaju istaknuti ponuđači, prije konačne odluke tko će graditi plinovodni sustav u Zadarskoj županiji. Nakon toga Skupština Zadarske županije odlučit će o konačnom koncsionaru.
Intencija vidljiva u sastavu povjerenstva je da osim dužnosnika okupi i vijećnike različitih stranaka kako bi uvid u prilike bio opći, što je i logično u dugoročnom poslu nevezanom za sadašnje strukture vlasti.
Prema informaciji iz županije, u ponedjeljak put Ancone i Riminija a potom preko Villacha i Beča u Graz kreću uz dožupana Bunju, Božidar Longin, Stanko Zrilić (HSLS) , Željko Šoša (HDZ), Nedjeljko Žunić (HNS), Šime Fabijanić (SDP), Ivica Kostović (HSS) i ovlašteni prevoditelj.