Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Promocija Bušićeve knjige izazvala suze publike

Autor: Goran Bujić

18.10.2009. 22:00
Promocija Bušićeve knjige  izazvala suze publike


Zbog naraslih emocija koje su izazvale suze, uzbuđenje, pa i jecaje u publici, Julienn Eden Bušić nije uspjela komentirati knjigu, već je tek pročitala jedan ulomak iz njezinog hrvatskog prijevoda


U Galeriji Cvajner u Puli u sklopu ‘Dana Nove Istre 2009.’, u četvrtak 15. listopada, predstavljeno je drugo izdanje knjige «Tvoja krv i moja», američke i hrvatske književnice Julienne Eden Bušić, koja živi i stvara u Rovanjskoj. Riječ je o romanu sastavljenom od 33 pisma koja simboliziraju broj godina koje je autoričin suprug Zvonko Bušić proveo u američkim taminicama. U programu predstavljanja knjige «Tvoja krv i moja» sudjelovali su Boris Domagoj Biletić, Tomislav Marijan Bilosnić, Jelena Lužina, Gorka Ostojić Cvajner, Zvonko Bušić i sama autorica Julienne Eden Bušić. Za glazbeni dio programa pobrinuo se Bruno Krajcar, koji je uz gitarsku pratnju otpjevao nekoliko pjesama sa svog albuma Balotinih pjesama.
Tomislav Marijan Bilosnić na početku predstavljanja knjige pročitao je svoju pjesmu «Uskršnja molitva za Zvonka», a potom govorio o djelu Julienne Bušić, ustvrdivši da ovdje nije riječ o fikciji, već o stvarnosti, jer vrijeme u kojemu živimo treba činjenice. Jelena Lužina je govorila o tektonskoj snazi emocija koje se kroz knjigu odašilju na sve strane, jer je riječ o knjizi kakva se ne može pročitati svaki dan.
Zbog naraslih emocija koje su izazvale suze, uzbuđenje, pa i jecaje u publici, Julienn Eden Bušić nije uspjela komentirati knjigu, već je tek pročitala jedan ulomak iz njezinog hrvatskog prijevoda.