Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Škabrnja planira novi vatrogasni dom, nogometno igralište i solarno polje

18.10.2016. 22:00
Škabrnja planira novi vatrogasni dom, nogometno igralište i solarno polje


Općina Škabrnja jučer je proslavila svoj dan i blagdan sv. Luke. Praćeno kišom svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na mjesnom groblju sv. Luke, te svetom misom u župnoj crkvi Velike Gospe koju je predvodio novi župnik don Ivan Rončević.
– Uz ovoliko prijatelja puno nam je lakše raditi, pozdravio je zadovoljno načelnik Nediljko Bubnjar brojne goste i uzvanike na svečanoj sjednici Vijeća u školskom atriju među kojima je bio izaslanik mandatara Vlade RH Andreja Plenkovića, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, župan Stipe Zrilić, izaslanstva Vukovara, Ogulina, Perušića, Hercegovca, direktori županijskih javnih ustanova, gradonačelnici i načelnici, obitelji poginulih branitelja i drugi.
Načelnik se na početku svog govora požalio kako je Općina izgubila nekoliko sudskih parnica s ukupno 800.000 kuna ovrhe, no nabrojao je projekte na kojima Općina, unatoč takvim “zastojima”, radi i kojima se nastoji poboljšati standard mještana Škabrnje i Prkosa.
– Izradili smo UPU sportsko-rekreacijske i poslovne zone Vlačine te promijenili UPU zone Marinovac gdje smo dvije parcele po 3,5 hektara predvidjeli za solarne fotonaponske ćelije. Izrađen je projekt novog nogometnog igrališta s umjetnom travom i projekt vatrogasnog doma. U poslovnoj zoni mijenjamo energetski vod i očekujemo izgradnju trafostanice za što imamo čvrsto obećanje zadarske Elektre za milijun kuna, rekao je Bubnjar najavivši pješačku i biciklističku stazu te ugibalište na Putu Marinovca koji se rade, kao i elektrifikaciju do Ražovljeve glavice za koju je izgrađen potpuno novi projekt za spomen-obilježje.
– Prva faza, betonsko-armirani radovi nove općinske zgrade s velikom memorijalnom sobom u centru Škabrnje trebala bi biti gotova za mjesec dana. Zahtjevan je to i mukotrpan posao. Ove smo godine dobili 200.000 kuna, a očekujemo od nove Vlade RH da zatvori financijsku konstrukciju kako bismo sljedeći Dan općine u njoj održali svečanu sjednicu Vijeća, poželio je Bubnjar.
Nazočnima su se obratili i župan Stipe Zrilić te zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je najavio dobru i stabilnu Vladu i parlamentarnu većinu u kojima će biti i Zadrani koji će se zalagati da se na ovim područjima bolje živi i da mladi ostaju.