Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Promet Jadranskom magistralom otežava bura, u Lici 20 cm snijega

18.12.2011. 23:00
Promet Jadranskom magistralom otežava bura, u Lici 20 cm snijega


U Lici i Gorskom kotaru od noćas pada snijeg, koji otežava promet te su na snazi zimski uvjeti na državnim i županijskim cestama, a za sav promet je zatvorena cesta Bjelopolje – Donji Lapac.
Meteorološka postaja u Gospiću izmjerila je jutros u 7 sati 20 centimetara snijega. Jutros je zabilježeno kašnjenje autobusa u mjesnom prometu na području Gospića. Od meteorologa Ante Vukušića doznaje se da snježna mećava u Lici stvara smetove i više od 80 centimetara.
Zimska služba “Lika-cesta” u najvišem je stupnju pripravnosti, a zbog olujne bure promet je zabranjen za prvu i drugi skupinu vozila na Jadranskoj magistrali Senj- Sveta Marija Magdalena.
I u Gorskom kotaru snijeg otežava promet, a zbog olujne bure na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice smiju voziti samo osobna vozila. Na dionici autoceste A 7 Orehovica-Sveti Kuzam i na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama.
U Gorskom kotaru jutros je u 7 sati izmjereno najviše snijega – 23 centimetra na području Begova Razdolja i Parg-Čabra, a u Delnicama je snježni pokrivač visok 14 cm.