Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ZADAR KAŽE DOSTA U 15 sati prosvjed “Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike!”

19.12.2018. 09:09
ZADAR KAŽE DOSTA U 15 sati prosvjed “Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike!”


U organizaciji Građanske inicijative danas u 15 sati na Narodnom trgu održat će se prosvjed građanki i građana povodom brutalnog premlaćivanja djevojke koje je počinio Darko Kovačević Daruvarac.
Na Facebook stranici Građanske inicijative "Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike" koja već broji preko 3000 članova ističu kako nam ovaj slučaj iznova pokazuje da sustav, koji bi trebao štititi žrtve nasilja, u praksi ne funkcionira.
– Hrvatska nema nacionalnu politiku koja bi se efikasno bavila svim oblicima nasilja nad ženama. Hrvatske institucije su ponovo zakazale i nasilnik se može braniti sa slobode. Naše sudstvo je ili nesposobno, ili korumpirano, ili oboje. Tu smo da pokažemo građansku solidarnost i hrabrost, da se suočimo s problemom nasilja kao strukturnim problemom, da zajednički kažemo dosta, kako se ovakvi slučajevi ne bi nikada više ponovili, naglašavaju iz inicijative.
Sudionice i sudionike mole da ne ističu nikakve stranačke simbole i oznake te da ne pišu prijetnje. Ponesite zviždaljke, šuškalice i transparente.
Prosvjed možete pratiti LIVE na Facebook stranici Zadarskog lista.