Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Biograd je odustao zbog sustava natjecanja

19.01.2012. 23:00
Biograd je odustao zbog sustava natjecanja


Prva B liga bi se trebala igrati i u ljetnim mjesecima, kaže Marija Stopfer


Među osam momčadi u Prvoj B ligi ove se sezone neće naći Osijek i Biograd. Klub iz kraljevskog grada posljednjih je godina redovito zauzimao plasmane u gornjem domu ljestvice, 2007. uzeo je i titulu pobjednika, no ove je odlučio odustati od natjecanja. Marijan Stopfer, predsjednik Biograda, objasnio je razlog(e) ovakvog poteza:
– Prije dvije godine izmijenjen je sustav natjecanja u Prvoj B ligi, koja se od tada igra od kraja siječnja ili početka veljače pa do sredine svibnja. Zbog nemogućnosti da naša publika u ljetnim mjesecima prati utakmice Biograda u više navrata smo agitirali za promjenu rasporeda, tako je bilo i ove godine, međutim nismo uspjeli; klubovi su bili podijeljeni oko ovog prijedloga. Stoga smo odlučili odustati od Prve B lige te sa seniorskom momčadi u lipnju nastupiti u Drugoj ligi.
Je li raspored odigravanja lige isključivi razlog odustajanja Biograda?
– Početak godine za nas je tradicionalno razdoblje kada je teže namaknuti potrebna sredstva, no to definitivno nije primarni razlog. Smatramo da je Prva B liga dovoljno kvalitetna da bi se trebala igrati i u ljetnim mjesecima. U Biogradu na primjer, na utakmicama se znalo okupiti 2000 zaljubljenika u vaterpolo, a ovako je naša publika ostala uskraćena. Zato ćemo ove godine nastupati u Drugoj ligi, dok će klub tijekom zimskih mjeseci nastaviti s kontinuiranim radom, kako s prvom momčadi, tako i s mlađim selekcijama – podvukao je Stopfer.