Budućnost virskog turizma u sportskim aktivnostima i cikloturizmu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Srđan Liverić natjecat će se za novi mandat na čelu virskog TZ-a
Budućnost turizma vidimo u poticanju sportskih aktivnosti i cikloturizma. Godišnje organiziramo četiri iznimno uspješne biciklijade, tijekom kojih posjetitelji upoznaju sve čari našeg otoka. Također, usporedno razvijamo i obiteljski turizam, nudeći sve potrebne sadržaje, ističe direktor Turističke zajednice Vira
Virski list
Srđan Liverić, direktor virske Turističke zajednice

Turizam, kao glavna grana razvoja cijele Zadarske županije u prethodne dvije godine obilježen je pandemijom korona virusa. Svi su se pribojavali turističkih rezultata, ali sezona, posebno prethodna, iznenadila je cjelokupni turistički sektor. Iznenađenja je bilo i na otočnom, turističkom rekorderu, Viru, gdje je u prošloj godini zabilježeno preko dva milijuna noćenja. Impresivna je to brojka za općinu, koja je desetljećima ranije bila sinonim za građevinski nered i nemar. Danas je situacija drugačija, svi hoće vikendicu na Viru.

Prošle godine preko dva milijuna noćenja

- U razdoblju od 1. siječnja. do 31. prosinca 2021. godine zabilježili smo 2.300.000 noćenja, što je usporedivo s podacima iz rekordne 2019. godine. Brojke su izvrsne, s obzirom na uvjete i okolnosti u kojima smo se našli, govori nam Srđan Liverić, direktor Turističke zajednice općine Vir.
Otok rekorder, kako mu tepaju turistički djelatnici i znalci, godinama je prepoznat po izvrsnim i kvalitetnim događanjima te poznatim glazbenim izvođačima, što je, nažalost, prošle godine izostalo, osim za Dan općine kad je nastupio Ivan Zak te za nezaboravni doček Nove godine kojeg su uveličali Mladen Grdović i Jasmin Stavros.
- Za doček smo imali spektakularni koncert koji je na otoku Viru okupio na tisuće ljudi iz cijeloga svijeta. Ali, nažalost, kroz prošlu godinu nismo ništa organizirali kako bismo sačuvali zdravlje naših stanovnika, ali i gostiju. Upravo ta zabavna događanja i koncerti su ono po čemu smo poznati, nema estradne zvijezde koja proteklih godina nije nastupala pred našom publikom. Nadam se kako ćemo ove godine, sukladno mjerama i situaciji, moći organizirati zabavna događanja, istič Liverić i na pitanje o smjeru razvoja virskog turizma u budućnosti odgovara kako fokus stavljaju na sportske aktivnosti i obiteljski turizam.
- Budućnost turizma vidimo u poticanju sportskih aktivnosti i cikloturizma. Godišnje organiziramo četiri iznimno uspješne biciklijade, tijekom kojih posjetitelji upoznaju sve čari našeg otoka. Također, usporedno razvijamo i obiteljski turizam, nudeći sve potrebne sadržaje, ističe direktor virskog TZ-a.

Natječaj - usklađivanje zakonskih normi i propisa

Sve turističke zajednice u Hrvatskoj dužne su u prvoj polovici ove godine provesti natječaj za svoje šefove, koji će u budućnosti ugovore sklapati na određeno to jest na mandat u trajanju od četiri godine. Liverić ne vidi problem u provođenju takvog natječaja, smatra ga tek pukom formalnošću.
- U pitanju je usklađivanje zakonskih normi i propisa na razini svih turističkih zajednica u Hrvatskoj. Ne vidim ništa problematično u tome, smatram kako je u pitanju tek formalnost. Odluku o raspisivanju natječaja donosi Turističko vijeće, a onda oni i izabiru najboljeg kandidata, kaže Liverić, koji će se natjecati za prvi, četverogodišnji mandat na čelu virskog TZ-a.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno