Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Četiri prijedloga za Nagradu za životno djelo

Autor: Ivana Burica

19.02.2013. 23:00
Četiri prijedloga za Nagradu za životno djelo

Foto: Adam VIDAS



Izabrat će se deset laureata za Godišnju nagradu te, najvjerojatnije, jedan dobitnik Nagrade Zadarske županije za životno djelo. No može biti i iznimaka jer su primjerice, prije tri godine dodijeljene dvije Nagrade za životno djelo


Na pozivni natječaj za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije stiglo je ukupno 28 prijedloga.
Za dobivanje Godišnje nagrade Zadarske županije predložena su 24, a za Nagradu Zadarske županije za životno djelo četvero kandidata.
Odbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije sastat će se u ponedjeljak te će između predloženih izabrati deset laureata za Godišnju nagradu te, najvjerojatnije, jednog dobitnika Nagrade Zadarske županije za životno djelo.
No ima i iznimaka pa su tako prije tri godine dodijeljene dvije Nagrade za životno djelo – Anti Dragiću i posthumno pokojnom nadbiskupu Ivanu Prenđi, a isto je učinjeno i 2012. godine kada je ova nagrada dodijeljena prof. dr. Janku Beloševiću i posthumno Dinku Tudoru.
Javna priznanja dodjeljuju se za najveće zasluge u promicanju: znanosti, gospodarstva, odgoja, obrazovanja, kulture, umjetnosti, sporta, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada, socijalne skrbi, prostornog uređenja, zaštite i unapređenja okoliša, ljudskih prava kao i ostalih područja društvenog života.
Nagrada Zadarske županije za životno djelo može se dodijeliti samo pojedincu.
Godišnja nagrada Zadarske županije dodjeljuje se za postignuća ostvarena u prethodnoj godini i može se dodijeliti: pojedincu, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama.