Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Trojici potvrđene zatvorske kazne – sveukupno osam godina i deset mjeseci!

Autor: Minja Gugić

19.02.2013. 23:00
Trojici potvrđene zatvorske kazne – sveukupno osam godina i deset mjeseci!


Ivkoviću je potvrđena kazna od dvije godine zatvora, Paliću od tri godine i deset mjeseci dok je Miočiću, koji je također bio osuđen na tri godine i deset mjeseci djelomično uvažena žalba njegova odvjetnika pa je kazna zatvora umanjena za deset mjeseci što znači da će robijati tri godine


Suci Vrhovnog suda potvrdili su presude kojima su Mile Ivković (27), Šime Miočić (33) i Nikola Palić (47) zbog dilanja heroina osuđeni na zatvorske kazne.
 Tako je Ivkoviću potvrđena kazna u trajanju od dvije godine zatvora, Paliću od tri godine i deset mjeseci dok je Miočiću koji je, također bio osuđen na tri godine i deset mjeseci djelomično uvažena žalba njegova odvjetnika pa je kazna zatvora umanjena za deset mjeseci što znači da će robijati tri godine.
Ivković i Palić “pali” su podsjećamo, 22. lipnja prije dvije godine kada su uhićeni na izlazu s autoceste nedaleko od Maslenice. Policajci su ih zaustavili i u golfu pronašli paketić sa 98,56 grama heroina skrivenog ispod upravljača. U pretresu Ivkovićeva stana pronađeno je još 102,06 grama smjese za miješanje s heroinom i 108,02 grama laktoze.
Dokazano da je droga bila namijenjena daljnjoj prodaji
– Miješanjem heroina i tzv. punila od količine pronađene kod vas moglo se pripraviti oko 500 doza pa je nedvojbeno da je ta droga bila namijenjena daljnjoj prodaji. To proizlazi i iz telekomunikacijskog vještačenja iz kojeg je sasvim razvidno da je Miočić stupio u kontakt s Palićem i dogovorio kupnju heroina. Po njega ste se uputili u Zagreb, a on vas je navodio do Dubrave nakon čega ste otišli u njegovu kuću po drogu koja bi na crnom tržištu vrijedila oko 100 tisuća kuna – pojasnila je izričući nepravomoćnu presudu sredinom svibnja prošle godine predsjednica Sudskog vijeća, Dijana Grancarić.
Nikola Palić pao je u ruke policiji mjesec i pol nakon Ivkovića i Miočića u Lepurima kod Benkovca. Policajci su u njegovu seatu sisačkih registracija tada pronašli 109,29 grama heroina, a u pretresu kuće njegova brata u Kistanjama gdje je ostavio garderobu, još 100,03 grama.
Sudsko vijeće nije povjerovalo Paliću
Iako se Palić branio da je drogu imao jedino i isključivo za svoje potrebe pojašnjavajući kako je heroin uzimao “na nos” zbog čega je trošio i po tri grama dnevno, Sudsko vijeće mu to nije povjerovalo kao ni da Ivkovića nije poznavao od ranije, a da se s Miočićem čuo jer su zajedno robijali u Glini.
Mile Ivković pravomoćnost ove presude dočekao je na slobodi, dok su Miočić i Palić iza rešetaka.