Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Sutra besplatni razgled Zadra

20.02.2018. 12:53
Sutra besplatni razgled Zadra


Povodom tradicionalnog obilježavanja Svjetskog dana turističkih vodiča, Udruga turističkih vodiča Zadra – „Donat“ i ove će godine organizirati besplatni razgled Zadra u srijedu, 21. veljače s početkom u 17:00.
– Mjesto okupljanja i početka razgleda će ovaj put biti Trg pet bunara. Pozivaju se građani Zadra, Zadarske županije, njihovi prijatelji i svi oni koji žele provesti kvalitativno vrijeme u društvu zadarskih kulturnih ambasadora da se još jednom zajedno prošetamo drevnim i ponosnim gradom Zadrom i uronimo u njegovu prošlost, razmislimo o njegovoj sadašnjosti i osmjehnemo se njegovoj budućnosti, kaže Vinko Bakija, predsjednik Udruge turističkih vodiča Zadra – "Donat".
Turistički vodiči Udruge turističkih vodiča grada Zadra – „Donat“ su promicatelji zadarskog kulturnog turizma i štitonoše hrvatskog, mediteranskog i zadarskog kulturnog identiteta. Naime, turističko vođenje je kompetencija i aktivnost kreativnog interkulturološkog komuniciranja. Ukoliko je danas vodeći turistički „mainstream“ tzv. „doživljajni turizam“, onda jedino zadarski turistički vodiči kroz svoje priče, interpretaciju i tumačenje mogu našim turistima i posjetiteljima otkriti skrivenu dušu prostorno-vremenskih pojava i procesa u Zadarskoj županiji, gradu Zadru i njegovoj kulturno-povijesnoj baštini.