Koncert Zagrebačkoga kvarteta i Lucije Brnadić »2+2=5« i online

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
KONCERTNI URED - Dva remek-djela češkog romantičara Antonína Dvoráka
Podsjetimo, riječ je o najstarijem hrvatskom komornom glazbenom ansamblu, ujedno i najstarijem aktivnom gudačkom kvartetu na svijetu, osnovanom davne 1919. godine, čiji današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan
Zagrebački kvartet

 Za koncert Zagrebačkoga kvarteta i Lucije Brnadić pod nazivom 2+2=5 nema više ulaznica. Za sve zainteresirane koncert će se prenositi uživo putem Facebook stranice Koncertnog ureda Zadar.
Podsjetimo, riječ je o najstarijem hrvatskom komornom glazbenom ansamblu, ujedno i najstarijem aktivnom gudačkom kvartetu na svijetu, osnovanom davne 1919. godine, čiji današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.
Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao što su Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records i druge. U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo Vladimir Nazor iz 2009. godine.
U Zadru će se predstaviti dvama remek-djelima češkog romantičara Antonína Dvořáka - njegovim posljednjim gudačkim kvartetom, te Kvintetom op. 97, podnaslovljenom »američki« (jer je nastao za skladateljeva posjeta Novom svijetu). U Kvintetu, koji pored uobičajene forme dodaje još jednu violu, pridružit će im se Lucija Brnadić, Zadranka koja je, nakon dvostruke diplome - violine i viole - na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji otišla u Brazil gdje je šest godina muzicirala u prestižnom Simfonijskom orkestru São Paula (Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo). Po povratku u Hrvatsku djeluje u Zagrebačkim solistima, kvartetu Porin, ansamblu Cantus, Varaždinskom komornom orkestru i Zadarskim komornim orkestrom. Članica je Zagrebačke filharmonije na mjestu solo-viole.
Koncert je na rasporedu u utorak, 23. veljače u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, odnosno u internetskom prijenosu na Facebook stranici Koncertnog ureda Zadar.


AMERIČKI KVARTET

U Zadru će se predstaviti dvama remek-djelima češkog romantičara Antonína Dvořáka - njegovim posljednjim gudačkim kvartetom, te Kvintetom op. 97, podnaslovljenom "američki" (jer je nastao za skladateljeva posjeta Novom svijetu). U Kvintetu, koji pored uobičajene forme dodaje još jednu violu, pridružit će im se Lucija Brnadić, Zadranka

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno