Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Veliki interes za zakup prostora u Centru kreativnih industrija

20.02.2021. 11:27


Centar za kreativne industrije na Relji mogao bi tijekom ožujka otvoriti svoja vrata i na taj način označiti početak još jedne lijepe poduzetničke i kreativne priče. Kompletna je zgrada gotova i sad je u tijeku opremanje prostora. Ovim objektom oživjet će i taj dio grada i možda postati novo mjesto druženja, ćakula, susreta i dogovaranja novih poslova i poduzetničkih pothvata.


Sve na jednom mjestu
– Mi smo 8. siječnja podnijeli zahtjev za tehnički pregled objekta u Grad Zadar i nakon toga ako sve bude u redu, slijedi uporabna dozvola, a onda i useljenje poduzetnika u sam Centar. U međuvremenu, odnosno krajem prošle godine, raspisali smo javni poziv za iskaz interesa za zakup poslovnih prostora i mogu reći da je interes zaista velik. Do sada smo zaprimili više od 20 pisanih prijava, a svakodnevno nam stiže i puno upita telefonom. Uglavnom, radi se o ljudima koji se bave IT industrijom, digitalnim marketingom – ukratko, kreativnim industrijama, rekla je Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVAcije dodajući, kako vjeruje da bi otvorenje Centra za kreativne industrije na Relji moglo uslijediti tijekom sljedećeg mjeseca.
Podsjećamo, prostor Centra raspolaže s oko 1.500 suvremeno opremljenih kvadrata gdje svoje prostore mogu naći novoosnovani mali i srednji poduzetnici s područja kreativnih i kulturnih industrija te oni koji s njima surađuju. To mogu biti tvrtke, mladi poduzetnici, startupovi, freelanceri i oni koji ozbiljno planiraju pokretanje poslovanja, a na raspolaganju su im uredski i zajednički radni prostori. Osim toga, svi poduzetnici će moći koristiti i različite prostorno-funkcionalne jedinice kao što je primjerice, dvorana za sastanke i edukacije, multifunkcionalna dvorana, tonski studio s prostorijom za snimanje i montažu, foto studio, izložbeni prostor i caffe bar s terasom.


Puno partnera
Osim korištenja infrastrukture, Centar za kreativne industrije budućim će korisnicima omogućiti i najam opreme, a to može biti prijenosna oprema za terensko višekanalno snimanje i foto oprema. Ukupna vrijednost projekta Centra za kreativne industrije je 30.166.449 kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano 19.972.830,69 kuna.
Nositelj projekta izgradnje Centra za kreativnu industriju je Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, a partner joj je Zadarska županija. Suradnici na projektu su Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno – grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Hrvatski audiovizualni centar HAVC.
Radovi na gradilištu počeli su početkom rujna 2018. godine.




VRIJEDNOST PROJEKTA
Ukupna vrijednost projekta Centra za kreativne industrije je 30.166.449 kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano 19.972.830,69 kuna