Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prevrnulo se priključno vozilo teretnjaka

Autor: Suzana Bandić

19.03.2009. 23:00
Prevrnulo se priključno vozilo teretnjaka

Foto: Zvonko KUCELIN



– Za očekivati je i zahlađenje, a poboljšanje dolazi u nedjelju popodne kada će zapuhati zapadnjak. Sunčano razdoblje potrajat će sve do sredine slijedećeg tjedna, a onda se očekuje kiša. Do kraja ovog mjeseca za očekivati je još jedan jaki udar bure te dva slabija – Duško Kraljev
Iako je u petak u 12.44 sati prema kalendaru službeno započelo proljeće, vremenski uvjeti na zadarskom području, premda je sunčano, zbog jake bure više nalikuju onim zimskim. Slično je i u podvelebitskom kanalu gdje je zbog olujne bure u petak rano ujutro zatvoren promet tom dionicom. A svu jačinu velebitske bure osjetio je 39-godišnji vozač teretnjaka marke “mercedes sprinter” zagrebačkih registarskih oznaka koji je u noći s četvrtka na petak oko 2.15 sati vozio na relaciji Maslenica-Obrovac. U naletu jakih bočnih udara bure njemu se, naime, prevrnulo priključno vozilo.
Srećom, on tom prilikom nije ozlijeđen te je sve prošlo s tek manjom materijalnom štetom na vozilu. Stoga iz HAC-a upozoravaju sve vozače koji su planirali krenuti na put na oprez.
– Zbog jake do olujne bure za sav promet zatvorena je autocesta A1, između čvorova Maslenica i Sveti Rok, a državnom cestom D-54 i Maslenica-Zaton Obrovački prometuju samo osobna vozila dok je tegljačima, autobusima i vozilima s prikolicom zabranjen promet tom dionicom. Njih se naime, upućuje da voze obilazno državnim cestama preko Gračaca D-50 i D-27 – stoji u izvješću HAC-a.
Kako doznajemo od zadarskog meteorologa Duška Kraljeva, ovakvo vrijeme potrajat će sve do sredine nedjelje, a ono najgore očekuje nas danas kada će bura na mjestima dosegnuti jačinu i do 70 čvorova.
– Shodno tome, za očekivati je i zahlađenje, a poboljšanje dolazi u nedjelju popodne kada će zapuhati zapadnjak. Sunčano razdoblje potrajat će sve do sredine sljedećeg tjedna, a onda se očekuje kiša. Kako je ovo druga “marčanska” jaka bura, a prema statistikama pa i narodnom kalendaru, do kraja ovog mjeseca za očekivati je još jedan jaki udar bure te dva slabija – zaključio je Kraljev te dodao kako će pravi proljetni ugođaj nastupiti tek krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca.