Na pomolu konačno usvajanje Prostornog plana Telašćice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Što je konkretno napravljeno u Nacrtu prijedloga PP-a Telašćice moći će se vidjeti tek na predraspravi

Uskoro bi konačno, nakon dugog niza godina, mogao biti usvojen Prostorni plan Parka prirode Telašćica. Naime, već 26. ožujka od 11 sati očekuje nas predrasprava u Salima vezana uz napravljeni Nacrt prijedloga plana, kazala je Nives Kozulić, ravnateljica županijskog Zavoda za prostorno uređenje, koji je izradio nacrt u suradnji sa Zavodom Ministarstva zaštite okoliša.

Takav je dokument iznimno važan za cjelokupni život na tom prostoru koji nije napadnut izgradnjom i nije znatnije devastiran.

- Ovim Nacrtom prijedloga plana nastojalo se pomiriti interese vlasnika privatnih parcela, gdje se nalaze njihove kuće i Parka prirode. Naime, Park je u 90-postotnom privatnom vlasništvu i mi smo s ovim Nacrtom napravili najidealniju moguću kombinaciju s kojom bi svi bili zadovoljni. Ova priča već predugo traje. Plan se izrađivao sigurno nekih osam godina. No još 90-ih godina je bio donesen na Skupštini bivše Općine Zadar, ali nikada nije bio usvojen. Tijekom vremena smo s njim imali puno problema, no sada vidim da bi cijeloj priči konačno mogao doći kraj i da b i problem mogli riješiti kako treba, zaključila je Kozulić.

Riječ je o jugoistočnom dijelu Dugog otoka, odnosno dijelu Zadarske županije na kontaktu sa Šibensko-kninskom, koje administrativno pripada Općini Sali, a katastarski i Žmanu. Prostire se na 70,5 kilometara četvornih - 25,9 km na kopnu, a 44,5 km na moru. Prije izrade plana napravljena je analiza postojećeg stanja koja uključuje i infrastrukturu i postojeće objekte.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno