Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

David Bajlo i Nino Jukić najbolji seniori

20.04.2021. 07:25


Prošle subote ŠRD Zubatac održao je klupsko prvenstvo u disciplini lov štapom iz usidrene brodice za kategoriju seniora i juniora do 21 godine. Zona lova bio je Zadarski kanal, točnije predio između Foše i mula na Donjoj rivi. U toj uskoj zoni lova članovi kluba odmjeravali su ribolovne vještine, a najbolji u kategoriji 22 seniora bio je David Bajlo s ulovljenih 6 kg i 148 grama ribe. Lovile su se uglavnom velike lokarde, skuše, lužine, modraci i bugve, a bilo je i nešto arbuna, bokadora i fratara. Drugo mjesto zauzeo je Duško Novaković sa 6 kg i 46 grama dok je treći bio Luka Gredičak (5 kg i 444 grama). U kategoriji juniora do 21 godine pobijedio je Antonio Franić (2 kg i 312 grama), Luka Mužanović zauzeo je drugo (2 kg i 283 grama), a Martin Ćurko treće mjesto (2 kg i 63 grama).
U nedjelju je održano i klupsko prvenstvo u lovu štapom s obale za seniore, juniore do 21 godine i kategoriju masters (+55). Zona lova bila je Puntamika, točnije obala iza nekadašnje Barakude. S obzirom na hladno vrijeme riba nije prišla kraju pa je ulov bio jako skroman. Međutim i u takvim uvjetima valjalo je proglasiti najbolje. U kategoriji seniora najbolji je bio Nino Jukić, slijede Ivica Švenjak, potom Ivan Galzina, Luka Gredičak, Angelo Kosović… Među juniorima prvo mjesto zauzeo je Antonio Franić, a drugo Martin Ćurko. U kategoriji masters najbolji je bio Milenko Mićo Matak, koji je pobijedio ispred Ivana Jukića.
Sljedeće natjecanje iz usidrene brodice je županijsko prvenstvo koje bi se trebalo održati 9. svibnja, dok su županijska prvenstva s obale 2. svibnja za kategoriju masters, 15. svibnja za juniore do 21 godine te 23. svibnja za seniore.