Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadar uvršten u 17 hrvatskih lokacija koje se ‘mora posjetiti’

20.04.2021. 12:45


Američki časopis Forbes uvrstio je Istru u 50 spektakularnih destinacija za postkorona putovanje, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin, dodavši kako posljednjih dana brojni prestižni američki mediji pišu o aktualnim uvjetima ulaska u Hrvatsku.
U Forbesovom članku navodi se kako je Istra idealna destinacija za sve ljubitelje dobre gastronomije koji upravo u Istri mogu isprobati kvalitetno maslinovo ulje, tartufe, pršut, vino i morske plodove, a ujedno je naglašena i ljepota istarskih gradova kao i njena odlična geografska pozicija.
Sve čari Istre otkrivene su i u priči američke televizijske mreže CNBC koja donosi pregled životnih troškova »digitalnih nomada« na četiri globalne destinacije, odnosno na Baliju, Jamajki, Barbadosu i Hrvatskoj. Priča o životu u Hrvatskoj ispričana je kroz primjer Melisse Paul, »digitalne nomatkinje«, koja je svoje mjesto pod suncem pronašla upravo u Istri.
O Hrvatskoj piše i američko izdanje časopisa posvećenog putovanjima Condé Nast Traveler, koji donosi popis država koje su otvorene cijepljenim posjetiteljima, a navode se i trenutni uvjeti za ulazak u te države. Vodeći svjetski brand turističkih vodiča Lonely Planet također piše o aktualnim uvjetima ulaska u Hrvatsku, dok u dodatnom članku o našoj zemlji navodi 17 najboljih lokacija koje se moraju posjetiti u Hrvatskoj. Na popisu su se tako našli Dubrovnik, Plitvička jezera, Hvar, Mljet, Zagreb, Istra, Vis, Bol, Korčula, Nacionalni park Krka, Split, Zagorje, Zadar, Cres, rt Kamenjak, Kopački rit i Motovun.
Dodajmo kako o uvjetima ulaska u Hrvatsku piše i portal Travel Pulse te ugledni američki magazin za putovanja Travel+Leisure, koji jednu hrvatsku destinaciju, odnosno grad Split, uvrštava i na popis devet najboljih europskih destinacija za umirovljenike.