Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sedmi je bio najbolji do sad!

20.05.2018. 18:25
Sedmi je bio najbolji do sad!


Priče sa 7. Međunarodnog zadarskog plesnog festivala in memoriam Nives Šimatović Predovan u organizaciji Plesne udruge Gesta još će se dugo prepričavati, međutim, svi koji su u njemu sudjelovali, bilo kao publika, bilo kao sudionici, slažu se u jednom – ovaj je bio najbolji do sad. 
Uoči festivala plesači i ljubitelji plesne umjetnosti imali su priliku pogledati cjelovečernju profesionalnu plesnu multimedijalnu predstavu "Iz dječjeg crteža" Zadranke Stošije Zrinski, a nakon kratke pauze počeo je revijalni dio, nastup čak 23 plesna ansambla. Festival je nastupom otvorila, kao pravi domaćin, Plesna udruga Gesta izvedbom koreografije Mame i kćeri iz svoje posljednje produkcije Odgojoj, koreografkinje Nene Jurišić. Nastupili su još: Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege, Brodski leptirići iz Slavonskog Broda, Plesni odjel umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, Plesni klub Vruća čokolada iz Splita, Plesni studio Dance step iz Bosanske Gradiške, Dječje društvo Plesni kristal iz Zagreba, Plesni studio Gita iz Solina, Plesna udruga Imani – grupa Alter ego iz slovenskih Brežica, Jazz fusion iz Splita, Plesni studio Vindi iz Varaždina, Plesna radionica Budi ples iz Zadra, Plesni studio The Spirit iz Pazina, Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca, Plesni klub Jazzelle iz Zagreba, Udruga Dea dia dance studio iz Splita, Glazbena škola Krško iz Slovenije, Plesna udruga Kissa iz Paga, Plesni studio Lepeza iz Zagreba, Plesna udruga Nimeta iz Zadra, Plesni klub Point iz Samobora, Dance studio Mak iz makedonskog Kumanova te Plesni teatar Sjene iz Šibenika.
Druženje plesača završilo je u nedjelju na Trgu pet bunara na plesnoj radionici Open air Sport&Moda, pod vodstvom Andree Komušar kojoj su se pridružili i oduševljeni turisti.