Kazalištu lutaka Zadar dvije nagrade

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
SVEČANOM DODJELOM NAGRADA I PRIZNANJA ZAVRŠIO JE 26. FESTIVAL GLUMCA
Nagradu "Ivo Fici" za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina osvojio je Dominik Karakašić za ulogu sina u predstavi „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić, a ansambl predstave „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić, nagrađen je Nagradom za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade "Nevenka Filipović"
KZL
Ansambl predstave Nikomu pravo

Nagrada "Ivo Fici" za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina Dominiku Karakašiću za ulogu sina u predstavi „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar

Ansambl predstave „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar, u kojem su se nalazili Juraj Aras, Sanja Grgina, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Anđela Ćurković Petković, Tamara Šoletić, Radojka Kozulić i Robert Košta nagrađen je Nagradom za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade "Nevenka Filipović".
Inače, u sklopu ovogodišnjega 26. festivala glumca u natjecateljskom programu po izboru Mirele Brekalo-Popović imali smo priliku pogledati 95 glumačkih ostvarenja.  Članovi ocjenjivačkoga suda: Ankica Dobrić,  Trpimira Jurkić i  Branimir Vidića – Flika dodijelili su Nagradu Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina Mateji Marušić za ulogu Laure Wingfield u predstavi „Staklena menažerija“ Tennessee Williamsa u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Gradskoga kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci. Nagrada Ivo Fici za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina  pripala je Dominiku  Karakašiću za ulogu sina u predstavi „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar. U Zadar je otišla i Nagrada za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade Nevenka Filipović , koju je dobio ansambl predstave „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar. Ansambl predstave čine: Juraj Aras, Sanja Zalović, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Anđela Ćurković Petković, Tamara Šoletić, Radojka Kozulić i Robert Košta. Nagrade Fabijan Šovagović dobile su Olga Pakalović za ulogu Olge u predstavi „Konstelacije“ Nicka Payna u režiji Aide Bukvić i  produkciji Osječkoga ljeta kulture 2018. i Teatra Exit u Zagrebu te ulogu Sanje u predstavi „Svaki tvoj rođendan“ Mire Gavrana u režiji Renea Medvešeka i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu teAna Vilenica za ulogu Julienne Bušić u predstavu „Tko je ubio Zvonka Bušića“ Tihomira Dujmovića u režiji Roberta Kurbaše i produkciji Umjetničke organizacije Iza zavjese iz Zagreba. Nagrada Fabijan Šovagović pripala je iFilipu Križanu za ulogu sina te Siniši Popoviću za ulogu oca u predstavi „Susret“ autorice i redateljice Nine Mitrović u produkciji Teatra Exit iz Zagreba.Najboljom predstavom Festivala, odnosno Nagradom Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini ovjenčana je  predstava „Konstelacije“ Nicka Payna u režiji Aide Bukvić i produkciji Teatara Exit iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2018.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno