Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Dvokorakom do finala na koje se čeka osam godina

20.05.2021. 06:59


Večeras s početkom u 20.30 sati košarkaši Zadra imaju zadatak napraviti nešto što nije uspjelo klubu s Višnjika već osam godina. Na gostovanju u Velikoj Gorici igrači Veljka Mršića traže plasman u finale prvenstva Hrvatske u kojem je Zadar posljednji put nastupao 2013. godine kada je poražen s 3-0 u finalnoj seriji od Cibone.


Desetkovana Gorica
Taj, možemo ga nazvati iz perspektive navijača Zadra, povijesni uspjeh uistinu je večeras izgledan jer nakon prve utakmice odigrane prije tri dana u Krešinom domu potpuno je jasno bilo i onim neutralnim promatračima da je Mršićev sastav puno bolji, dublji, širi i konkurentniji u odnosu na onaj kojim kormilari Josip Sesar. Gorica se u prvih 20 minuta našla u potpuno podređenom položaju, zaostajala početkom nastavka i 34 poena, a malu nadu da se može ipak pomrsiti račune Zadranima dobili su tom preostalom dijelu drugog poluvremena, prišuljavši se sredinom četvrte četvrtine na samo 12 minusa. Pred večerašnji ogled Sesar pored kvalitativne manjkavosti njegovog sastava ima i onaj kvantitativne prirode jer je izgledno da će se trolistu ozlijeđenih: Ljubičić, Batur, Baković pridružiti i prva poluga Goričana Lovro Mazalin. On je zaradio ozljedu u prvoj utakmici i upitan je za večerašnji nastup, a s druge strane Mršić je dobio potvrdu uoči puta u Veliku Goricu da je Aleksandar Bursać spreman za igru. Tako da sve osim pobjede Zadra u drugom u nizu dvoboju s Goricom bi i poslovično opreznom treneru Zadra predstavljalo iznenađenje.


Niska petorka
– U prvoj utakmici smo napravili ono što smo željeli, ostvarili smo tu prvu pobjedu. Sad idemo u Veliku Goricu s ciljem da tamo i završimo seriju. Vidjeli smo u drugom poluvremenu prve utakmice da Gorica, ako se i malo opustimo, ima kvalitetu praviti nam velike probleme. Sigurno je želja odigrati kao što smo odigrali prvo poluvrijeme prije tri dana. Moramo biti koncentrirani, pravi, igrati zajedno i napraviti sve da iz dvokoraka uđemo u finale – kazao je trener Zadra uoči druge utakmice polufinala doigravanja dok je Domagoj Vuković bio malo izdašniji u analizi protivnikove igre i pozvao na oprez svoje suigrače jer zadnja dva puta Zadrani su velikogoričku dvoranu napuštali pognute glave. Krajem prošle prekinute sezone Gorica je svladala tadašnju momčad Danijela Jusupa dok je u listopadu na Gorici »zube polomio« i Mršić.
– Gorica je na domaćem terenu svima nezgodan protivnik. Ove sezone smo doživjeli onaj poraz i prošle sezone smo odigrali lošu utakmicu, tako da su na svom parketu opasni. Mi jednostavno moramo pokušati igrati što veći dio utakmice kao što smo odigrali prvo poluvrijeme u ponedjeljak, ako to učinimo onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Nama u prilog ide što Gorica nema neku širinu na visokim pozicijama, ali su pokazali u drugom poluvremenu da nam s niskom petorkom mogu napraviti probleme. Moramo pristupiti maksimalno fokusirano i završiti polufinalnu seriju u Velikoj Gorici – kazao je za kraj Vuković.




Sesar: Putokaz drugo poluvrijeme s Višnjika
U taboru Gorice svjesni su da će povratak u Zadar na majstoricu biti uistinu teška misija, no ne znači to da je defetizam okupirao redove »Bikova«. Iako je lista ozlijeđenih poprilična u njegovoj svlačionici, trener Gorice Josip Sesar vidi priliku u drugom poluvremenu s Višnjika koje su uvjerljivo dobili s 47:35.
– I dalje igramo bez tri svoja ozlijeđena igrača: Batura, Ljubičića i Bakovića, a na prethodnoj utakmici nam se ozlijedio i Lovro Mazalin. Vidjet ćemo pred samu utakmicu koliko će on uopće biti spreman participirati u ovom susretu. U svakom slučaju mogu ponoviti ono što sam rekao prije polufinala, da je Zadar izraziti favorit u ovoj seriji. Mi ćemo se svakako dobro pripremiti, treba nam biti putokaz ono drugo poluvrijeme koje smo odigrali u Zadru i vidjeti gdje će nas to odvesti – kazao je trener Gorice.