Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ljeto velikih očekivanja

19.06.2011. 22:00
Ljeto velikih očekivanja


Zabilježili smo lagani porast rezultata za oko 3 posto. Zadovoljni smo postignutim rezultatima. Kada je riječ o strukturi gostiju, poznato je da Falkensteiner hoteli imaju standardno najviše gostiju s njemačkog govornog područja, zatim slijede Slovenija, Italija, a naravno tu su i domaći gosti, istaknula je Barbara Grgurević


Iz godine u godinu zadarska turistička destinacija sve je privlačnija turistima. Za takvu su situaciju,  unatoč recesiji, najzaslužniji  ovdašnji turistički djelatnici  zaduženi za osmišljavanje ponude, a ove godine i zgodno  spajanje blagdana.
Kako doznajemo među zadarskim hotelijerima, s turističkom predsezonom te pripremama za nadolazeću špicu  sezone, jako su zadovoljni. Tako je i hotel Pinija, u koji se iz  godne u godinu vraćaju  mahom isti gosti, željni pravog  odmora u mirnom ambijentu i  obiteljskom okruženju, zadovoljan rezultatom predsezone,  kao i bukingom za srpanj i  kolovoz kojeg već sada bilježe.
Manje domaćih gostiju
– Mi smo hotel otvorili tjedan dana prije Uskrsa, kao što  to svake godine radimo, a ove  je godine to bilo 16. travnja. I  ovogodišnje je predsezonsko  razdoblje bilo na razini prošlogodišnjeg čime smo vrlo zadovoljni. S obzirom da je upravo završila školska godina, kako kod nas tako i u susjednim  državama, početak prave sezone očekujemo već sada. Tim  više, jer su nam kapaciteti za  lipanj već popunjeni, a jako  smo zadovoljni i s bukingom i  za srpanj i kolovoz, kazao je  Hrvoje Anić, direktor Hotela  Pinija, koji navodi kako se ni  struktura gostiju u ovom hotelu nije znatnije mijenjala, pa  im se i ove godine vraćaju  gosti, uglavnom obitelji, iz  Slovenije, Austrije i Češke.
Razliku u strukturi gostiju  su, kako navodi Anić, ipak su  napravili Hrvati kojih će, kako  je vidljivo prema dosadašnjim  prijavama, biti manje nego  inače, a što je rezultat gospodarske krize.
– Za ovu sezonu nismo znatnije mijenjali ponudu, jer naši  su gosti mahom zadovoljni. Za  obiteljski turizam mi smo izvrsno odredište, jer puno je  sadržaja za djecu, gosti na raspolaganju imaju bazen, a na  plaži koja je poznata po prekrasnom i čistom moru imaju  mnoštvo sadržaja, kazao je  Anić, dodavši kako će i ove  sezone svojim gostima ponuditi onaj standardno dobar  proizvod.
Zadovoljstvo trenutačnim  rezultatima, kao i predviđanjima za nadolazeće ljetno razdoblje ističu i u hotelima Falkensteiner Hotels & Residences, odakle navode kako su u  ovogodišnjoj predsezoni zabilježili i lagani porast broja  noćenja.
– U odnosu na prošlu godinu, zabilježili smo lagani porast rezultata za oko 3 posto.  Prema tome, zadovoljni smo  postignutim rezultatima. Kada je riječ o strukturi gostiju,  poznato je da Falkensteiner  hoteli imaju standardno najviše gostiju s njemačkog govornog područja, zatim slijede  susjedne zemlje i to Slovenija,  Italija, a naravno tu su i domaći gosti, istaknula je Barbara Grgurević iz Odjela za  marketing u Falkensteiner  Hotels & Residences, pojasnivši kako raznovrsnost ponude njihovih hotela ispunjava želje i potrebe gotovo svih  segmenata turista, a prije svega to su obitelji s predškolskom i školskom djecom, kao i  turisti željni relaksacije i wellnessa te MICE segment turista.
Svaki Falkensteiner hotel  je, kako naglašava Grgurević,  poseban na svoj način, jer je  baš svaki od njih specijaliziran  za određeni segment.
Pet zvjezdica
– Unutar Falkensteiner Resorta Borik imamo Lifestyle &  Boutique Hotel Adriana te  obiteljski hotel Club Funimation Borik. U Punta Skali, također, imamo još jedan obiteljski hotel, odnosno Hotel  Diadora, ekskluzivne rezidencije Senia te novi Hotel & Spa  Iadera, koji je idealan za parove i MICE segment. Oba  resorta okrenuta su gostima  koji traže uslugu i smještaj na  razini minimalno 4 zvjezdice,  pojasnila je Grgurević, istaknuvši kako unatoč luksuznosti  njihove ponude, za nadolazeće razdoblje imaju visoka  očekivanja, a što je u skladu s  najavama, koje se približavaju  brojci od sto posto zauzetosti.
Pa iako i tamošnji hoteli  bilježe povećan broj “last minute” rezervacija, Grgurević  uzrok tome ne traži u recesiji,  nego vjeruje da je razlog tome  trend otvaranja interneta kao  popularnog on-line booking  alata, što gostima nudi mogućnost da u posljednji trenutak rezerviraju smještaj u  hotelima i postanu manje ovisni o agencijskom posredovanju.
Valja naglasiti kako će ponuda zadarske turističke destinacije uskoro biti obogaćena  prvim hotelom s pet zvjezdici  u svojoj regiji, Hotelom & Spa  Iadera***** u Punta Skali, a  čije je otvorenje planirano za  1. srpnja.
– Sukladno predviđanjima,  vrlo smo zadovoljni “bukingom” za prvu godinu poslovanja hotela Iadera, prvog hotela na razini 5 zvjezdica u  Zadarskoj regiji i šire. Njegov  glavni adut je ekskluzivni Spa  koji se prostire na čak šest  tisuća četvornih metara, podsjetila je Grgurević, naglasivši  kako, prema strukturi tamošnjih gostiju, vidljivo da su  to gosti koji cijene vrhunsku  uslugu i zasigurno su to gosti  koji neće pristati na kompromise kada su u pitanju gastronomski užici, estetsko  okruženje, inovacija u sadržajima hotela i pažnji koja se  pridaje udobnosti njihovog  boravka.