Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Jelić najbolji downhill biciklist među juniorima

19.06.2012. 22:00
Jelić najbolji downhill biciklist među juniorima


David Jelić iz Biciklističkog kluba Macaklin osvojio je prvo mjesto u kategoriji juniora za hrvatski Kup na međunarodnoj utrci UCI DH Psunj, koja se osim za hrvatski DH kup bodovala i za svjetske UCI bodove te za Pokal Slovenije. Zapažene rezultate osvojili su i drugi Zadrani. Junior Toni Marčina osvojio je treće mjesto, dok je predsjednik kluba Ivan Govorčin osvojio četvrto mjesto u kategoriji Rekreativac.
 U natjecateljskom dijelu BK Macaklin nastupio je kao klub s najviše juniora, a nastupili su Božo Vidov, Roko Kovač i Toni Šestan koji su osvojili 21., 22. i 23. mjesto. Nastupio je i Drago Pelajić koji je osvojio 21. mjesto te voditelj Daniel Filić, koji zbog tehničkih problema s biciklom nije završio utrku.
– Imali smo nezaboravan vikend i novo iskustvo na novoj stazi za koju mogu reći da je najteža u Hrvatskoj. Ostvarili smo do sad najbolji rezultat za naš klub, a prave rezultate očekujemo ovoga vikenda na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati na Ivančici, kazao je voditelj Daniel Filić, ističući kako će se na toj utrci odlučivati o prvacima.
Juniori BK Macaklin ove godine ostvaruju odlične rezultate, a zasluga za to ide i zahtjevnim pripremama koje su, osim na stazi koju su uredili na Ćelavcu, imali i u Mariborskom Pohorju i brojnim drugim stazama pogodnim za downhill.
– Pripreme su vrlo zaslužne za rezultate, a najviše nam je pridonijela naša staza na Ćelavcu. Pohorje nam je bilo usputna stanica na kojoj smo stekli ogromno iskustvo, a išli smo i u Istru na određene treninge, kod prijatelja iz Splita, na stazu Greda kraj Sinja i pokraj Šibenika, kaže Filić dodajući kako su rezultati juniora sve bolji i bolji te da ih čeka uspješna sezona.
Prema dosadašnjim bodovima ukupno najbolje stoji Toni Marčina, koji će vrlo vjerojatno konkurirati za neko od prvih mjesta u hrvatskom DH kupu, dok Jelić, koji nije nastupio na prvoj utrci, to može ostvariti tek odličnim rezultatima u sljedećim utrkama.
Na utrci koju je organizirao BK Titan, nastupilo je 140 vozača, a o težini staze dovoljno govori i to što ju je završilo tek njih 110. Vozači su stigli iz cijele regije, ali i Austrije, Italije, Velike Britanije te iz Irana. Najbolje rezultate u ukupnom poretku ostvarili su Slovenci, koji su osvojili prvih pet mjesta u najjačoj Elite kategoriji, dok je najbrži bio Nejc Rutar koji je postigao i rekord staze s vremenom 3,08. U najtežoj Elite kategoriji najbrži Hrvat bio je Berislav Topol iz BBK Šišmiš.