Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ronilačka ekoakcija u Starigradu

19.06.2012. 22:00
Ronilačka ekoakcija u Starigradu


U organizaciji Turističke zajednice općine Starigrad i Ronilačkog kluba PanDive u subotu je odrađena ekološka akcija čišćenja podmorja. Ovo je druga ovakva akcija u kojoj sudjeluju članovi kluba PanDive koji posljednjih nekoliko godina djeluje na području Starigrada-Paklenice, obogaćujući tako turističku ponudu podvelebitskog područja.
Ove godine ronioci su se bazirali na područje mjesne lučice te na krajnji sjeverozapadni dio obale i na površinu izvukli dosta otpada koji često u moru završi nakon snažnih starigradskih bura i zbog ljudskog nemara, poput staklenih boca i jednog starog bojlera.
U akciji je sudjelovalo i mjesno komunalno poduzeće zaduženo za odvoz prikupljenog otpada. Organizatori najavljuju nastavak suradnje kroz buduće ovakve akcije s ciljem očuvanja podvelebitskog podmorja.
U Ronilačkom klubu PanDive smještenom na području Bluesun hotela Alan izražavaju zadovoljstvo početkom ovogodišnje sezone u kojoj su već odradili niz ronilačkih tečajeva po CMAS standardima te se pripremaju za organizaciju ronilačkih i snorkel izleta, a u ponudi se nalazi i noćno ronjenje, probni zaroni s broda i obale, najam ronilačke opreme i dr.