Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

1,75 KILOGRAMA Sipa ispred kuće

20.06.2021. 16:38


Iz Biograda na moru nam se javila Ivana Pribilović sa ulovom koji za ljude koji žive odmah uz more možda i običan, ali za većinu ipak vrlo neobičan.


Đir uz more
– Djeca mi često odu loviti ribu, bolje rečeno, svaku večer su na rivi. Ja ih često dođem 'poviriti', ali sama rijetko lovim, pogotovo kad idu loviti sipe. Inače volim loviti i često odem s njima u ribolov, ali za tu vrstu lova jednostavno nemam strpljenja – priča nam Ivana.
– Tako je bilo i te večeri. Oni su se spremili na more i zvali su mene, a kako znaju da nisam baš od lova sipa s štapom uspjeli su me nagovoriti samo na to da odemo uza kraj vidjeti ima li koja sipa. Njihov uobičajeni đir je plažom Bošana u Biogradu, pa sve skoro do Sv. Filipa i Jakova – nastavlja Ivana svoju priču.


Ostima u sridu
– Napravili smo mi tako đir i sve što smo vidjeli bilo je tek par malih sipica. Već smo se pomirili s tim da od ulova toga dana neće biti ništa. Ja sam, naravno, neprestano prigovarala, jer sam jedva čekala da odemo kući, a oni su bili uporni i odlučili napraviti još i đir do broda. I tako, hodajući rivom, tako reći ispred kuće, ugledali smo veliku sipu. Meni se činila ogromna. Djeca su htjela da je baš ja ulovim pa sam nakon kraćeg nagovaranja i uzela osti. Pogodila sam je što bi rekli 'u sridu' i bez problema je izvukla na suho. Djeca su bila oduševljena, a i ja sam naravno bila jako sretna.
Odlazak u ribolov s djecom me uvijek veseli, a pogotovo kad je ovako uspješan. A kad smo došli kući odmah smo je izvagali. Težila je 1,75 kilograma i to je bila najveća sipa koju sam ikad ulovila, a sutra smo spremili odličan crni rižoto.