Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Alka u “karijolama” i bacanje “klapavica” u dalj

Autor: Nebojša Gunjević

19.07.2010. 22:00
Alka u “karijolama” i bacanje “klapavica” u dalj


Planinarsko društvo “Babulj” iz Bibinja u suradnji s KOP Bibinje u nedjelju je na Plaži Punta u Bibinjama organiziralo Beach party. Natjecatelji i posjetitelji mogli su vidjeti izložbu fotografija PD Babulj, alku u “karijolama”, bacanje “klapavica” u dalj te ženski turnir u odbojci na pijesku. Program je bio „začinjen” kuhanim dagnjama, koje su se u manjim porcijama dijelile gratis.
 – Kao društvo organiziramo to već drugu godinu zaredom – izložbu fotografija da malo ljudima približimo naš rad te smo uz to organizirali ove godine Alku u karijoli i Natjecanje u bacanju klapavica u dalj, skuhaju se dagnje i gratis dijele. Događanje je usmjereno kako bi se društvo promoviralo – bilo je i ove godine odlično, zainteresiranost je bila velika i zadovoljni smo – rekao nam je Stjepan Gverić, predsjednik PD “Babulj”.
– Na II. svjetskom prvenstvu u bacanju klapavica novi-stari svjetski prvak je Roko Bralić, a napeto je bilo sve do same završnice. U Alki u karijoli bilo je prijavljeno dvadesetak ekipa, a u Bacanju klapavica bilo je 40 što muških što ženskih sudionika. Publika je prepoznala i kvalitetu ženske odbojke, a iskreno je uživala u šaljivim natjecanjima Alke u karijoli i Bacanja klapavica. Za iduću nedjelju već se lagano može najaviti muški odbojkaški turnir s popratnim sadržajima – rekao nam je Niko Colić, voditelj programa.


 ALKA U KARIOLI


1. Josip i Mate Bugarija, 7 punata
2. David Bugarija i Franko Lisica, 6 punata
3. Ante i Josip Šimunić, 5 punata




 SVJETSKO PRVENSTVO U BACANJU KLAPAVICA


1. Roko Bralić
2. David Bugarija
3. Frane Lisica