Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Raspoloženi Pavić odveo Sukošan do pobjede nad Sabunjarom, Bili Brig svladao Kukljicu

20.07.2021. 07:03


Umjesto planiranih šest, zbog vremenskih neprilika prošli vikend su na vanjskom terenu ŠC Višnjik dovršene su samo dvije utakmice Zadarske ljetne lige. Kiša koja je padala u petak i subotu pokvarila je planove organizatorima i brojnim ljubiteljima košarke i dovela do prekida susreta između Bazena i Zaratina, dok košarkaši Melade i Sfinga Stafforda, odnosno Strožanca i Voštarnice te Bokanjca i Talvi putovanja Jadera nisu niti kročili na teren.


Presudila završnica
Nakon što su u prvom kolu šokirali prošlogodišnje pobjednike Sfinga Stafforde i došli do vrijednih bodova na startu trećeg izdanja obnovljene Zadarske ljetne lige, košarkaši privlačkog Sabunjara na otvaranju nedjeljnog programa su i sami pomalo iznenađujuće poraženi od Sukošana rezultatom 71:81. Znajući da su Sukošanci u prvom kolu bez svladali Maslinu očekivao se vrlo zanimljiv susret, no većina bi prije sudačkog podbacivanja »svoje novce stavila« na momčad Tomislava Grbića, predvođenu dvojicom igrača najugodnijeg iznenađenja prošlosezonskog izdanja HT Premijer lige Sonik Puntamike – Antom Gospićem i Filipom Jošićem te iskusnim Ivanom Svobodom. U neizvjesnoj utakmici koja se većim dijelom igrala na »refule«, prvi nalet vjetra došao je sa sjeverne strane te je Sabunjar na samom otvaranju poveo 5:0, no semafor je već do isteka prve četvrtine pokazivao šest poena prednosti za momke iz Sukošana (14:20). Druga dionica je donijela izjednačenu igru pa se na veliki odmor otišlo s pet poena prednosti za igrače Stipe Bičića (40:45) koji su u nastavku malo popustili, što su Jošić i Ive Begonja iskoristili da odvedu svoju momčad na tri poena viška (53:50). Ipak, susret je sve do početka četvrte četvrtine bio »u gram« izjednačen, a onda su Antonio Peljušić, Toni Dević Obradović i Luka Grdović s osam vezanih poena usmjerili vodu na sukošanski mlin. Sabunjar je preko puntamičke osovine u dva navrata uspio smanjiti na četiri koša zaostatka (63:67 i 65:69), no za potpuni povratak nije bilo snage pa je raspoloženi Ivo Pavić s dvije vezane trice zapečatio pitanje pobjednika. Upravo je kapetan Sukošana bio najefikasniji u pobjedničkim redovima s 26 poena i 14 uhvaćenih lopti, a podršku je imao u zlatnom junioru Zadra Deviću Obradoviću koji je dodao 16 koševa i osam skokova te iskusnom Zvoni Brkoviću koji je susret završio s 15 poena i pet asistencija. Među četvoricom dvoznamenkastih u privlačkim redovima najviše je ubacio Ivan Svoboda, 22 koša, dok je Gospić dodao 15, uz četiri uhvaćene lopte.


SABUNJAR P. 71 – SUKOŠAN 81




(14:20, 26:25, 15:12, 16:24)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 250. Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević i Frane Banović.
SABUNJAR P.: Svoboda 22, Gospić 15, Begonja I. 13, Jošić 11, Keserović 4, Mišić 3, Crnjak 2, Glavan 1, Mustać, Begonja B. Trener: Tomislav Grbić.
SUKOŠAN: Pavić 26 (14 skokova), Dević Obradović 16, Brković 15, Peljušić 9, Vezilj 6, Vanjak 3, Zdrilić 2, Grdović K. 2, Grdović L. 2, Grdović J., Šeremet, Bičić, Bajlo, Ročak. Trener: Stipe Bičić.


«Boduli« bez šanse
U drugom susretu večeri pobjedu su odnijeli košarkaši Bilog Briga koji su s 85:95 svladali jedinu otočku momčad Kukljicu. Zadrani su na dominantan način otvorili utakmicu i vrlo rano poveli 0:10, no »Boduli« se nisu predavali te su prvu četvrtinu završili na prihvatljivih deset poena zaostatka (18:28). Šira klupa dala je dodatni impuls igračima Marina Pijace u drugoj dionici koji su zahvaljujući osovini Ćuška-Smolić u 13. minuti otišli na visokih plus 18 (20:38), ali dobra rola Marina Jeličića zadržala je Kukljicu u igri, da bi Šime Lisica nedugo potom tricom primakao svoju momčad na samo osam poena zaostataka (36:44). Ipak, Bili Brig se već do poluvremena vratio na dvoznamenkastu prednost koju je bez većih problema zadržao u nastavku susreta. Oslabljeni neigranjem dvojice bitnih igrača Dominika Zelanta i Duje Mavre Kukljičani su na otvaranju četvrte četvrtine bili na, činilo se nedohvatljivih, minus 20, no Lisica i Jeličić su odbili potpisati kapitulaciju pa smo pet minuta prije kraja dobili otvorenu utakmicu. Ipak, do kraja većih uzbuđenja nije bilo. Zadranima je na ruku išao brzo iskorišteni bonus »gostiju«, što su košarkaši Bilog Briga zahvaljujući mirnoj ruci s linije slobodnih bacanja vješto iskoristili i na koncu bez puno drame došli do nova dva boda. »Draganove« momke je predvodio Marko Jurica s 22 koša, šest skokova i četiri asistencije, a valja istaknuti i vrijedan doprinos kapetana Hrvoja Ćuške koji je ubacio 17 poena te visokog Ante Smolića koji je sa 16 koševa, 13 uhvaćenih lopti i četiri asistencije odigrao veliku ulogu u pobjedi zadarskog sastava. Najefikasniji u redovima Kukljice bio je Jeličić s 26 poena, od čega šest trica, a pratio ga je Šime Lisica s 23 koša. Vrijedi istaknuti i dobar učinak Marka Marinovića koji je svojih 14 poena nadogradio s 13 skokova.


KUKLJICA  85 – BILI BRIG 95


(18:28, 19:21, 18:22, 30:24)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 385. Suci: Mateo Matov, Frane Banović I Lucija Štrmelj.
KUKLJICA: Jeličić 26, Lisica 23, Marinović 14 (13 skokova), Bais 11, Dugandžić M. 6, Paleka 3, Kovačević 2, Meštrić, Peričin, Pestić, Radonjić, Dugandžić J. Trener: Mate Dugandžić.
BILI BRIG: Jurica 22, Ćuška 17, Smolić 16 (13 skokova), Kovačević 10, Pahlić 9, Pantalon 9, Šimičević 5, Bronić 3, Kaštropil 2, Vrkić 2, Traživuk, Robinson. Trener: Marin Pijaca.


Raspored odgođenih utakmica
Danas
20 sati
Strožanac – Voštarnica
22 sata
Bokanjac – Talvi putovanja Jadera
Sutra
20 sati
Bazen – Zaratini Foša (nastavak)
21.15 sati
Melada 99 – Sfinga Staffordi