Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Hrvatska – Crna Gora 6-7

Autor:

19.08.2008. 22:00
Hrvatska – Crna Gora 6-7

Foto: AP



U prvoj četvrtfinalnoj utakmici vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama u Pekingu u srijedu su vaterpolisti Hrvatske izgubili su od Crne Gore sa 6-7 (1-3, 3-2, 0-1, 2-1). Sudili su Tulga iz Turske i Bock iz Njemačke.
Vaterpolisti Hrvatske borit će se za 5. mjesto na Olimpijskim igrama u Pekingu. To je svakako najveće neugodno iznenađenje za naš momčadski sport na Igrama u Pekingu jer smo upravo od vaterpolista očekivali borbu za medalju. Međutim, nakon dobrog starta, oni su najprije neočekivano u skupini izgubili od SAD-a, a u srijedu niti jednog trenutka nisu bili ravnopravni europskom prvaku Crnoj Gori i zasluženo su poraženi. Uostalom, to je bio treći službeni susret ovih reprezentacija u posljednjih mjesec dana i drugi poraz naših, a važno je reći da odabranici ratka Rudića niti jednog puta nisu izjednačili rezultat.
Izbornik crnogorske reprezentacije Petar Porobić odlično je “snimio” igru naše momčadi gdje su mu najveća prijetnja bila igra centara, Milu Smodlaku su potpuno isključili iz igre, dok je Igor Hinić donekle držao ravnotežu, ali naši vaterpolisti slabo su koristili igrača više i samo četiri puta iz 11 pokušaja su postigli pogodak u takvoj situaciji. S druge strane, Crnogorci su nam “prodali” čak tri kontre, dva puta Gojković i jednom Ivović i to je bio jedan od glavnih razloga našeg poraza.
Naši nemaju za čime žaliti, jer je potpuno izostao šut izvana pa se Bošković i Vrdoljak nisu niti upisali u listu strijelaca, a veteran Barač nije uspio svladati sjajnog Miloša Šćepanovića niti iz peterca. Istina, kazneni udarac Nikoli janoviću obranio je i Frano Vićan koji je bio jedina svijetla točka u našoj momčadi i najzaslužniji je što Crnogorci nisu ranije riješili pitanje pobjednika.
Nažalost, nakon debakla na Europskom prvenstvu, ovo je drugi uzastopni veliki neuspjeh odabranika Ratka Rudića koji će morati napraviti temeljitu smjenu igrača za predstojeća velika natjecnaja.
Hrvatska će u nedjelju igrati za peto mjesto protiv poraženog iz dvoboja Srbija – Španjolska koji se igra u 11.20 sati.