Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Idem, ne mogu finale gledati na televiziji

19.08.2011. 22:00
Idem, ne mogu finale gledati na televiziji


Nisam najbolja, daleko sam od onoga što sam bila, ali sam na pravom putu to ponovno biti – izjavila je Vlašić


Najbolja hrvatska  sportašica Blanka Vlašić na  jučerašnjoj je konferenciji za  novinare plačući izvjestila  kako je unatoč ozljedi mišića  odrazne noge, koja je utvrđena nedavnom magnetnom rezonancijom, odlučila  sudjelovati na Svjetskom  atletskom prvenstvu koje će  se održati od 27. kolovoza do  4. rujna ove godine u Deaguu  u Južnoj Koreji.
– Idem na svjetsko prvenstvo i dat ću sve od sebe jer ne  može biti teže nego što je bilo  – rekla je Blanka plačući, te  dodala:
– Dok mogu hodati skakat  ću.
Potvrdila je kako je prvobitno sa svojim stručnim timom donijela odluku kako  neće putovati u Južnu Koreju, te da je s tom odlukom  živjela 12 sati, a onda je promijenila mišljenje.
– Mnogo je razloga da ne  putujem na Svjetsko prvenstvo, a postoji samo jedan  razlog da idem, a to je da ja  jednostavno ne mogu živjeti  sa sobom da moje suparnice  tamo skaču, a ja ne – kazala je  Blanka napomenuvši kako  ne bi mogla ostati doma gledati svjetsko atletsko prvenstvo na televiziji jer bi to,  kako je rekla, bilo kao da je  netko napravio zabavu, a nije  nju pozvao.
– Ne mogu biti sa strane.  Ako nije puklo (mišić) na  treningu prije sedam dana  kada me jako boljelo, onda  neće ni sada, malo me boli i  jutros, ali ja ću nastupiti na  svjetskom prvenstvu ako se  ne dogodi ono najgore.
Bolove je najbolja hrvatska sportašica počela osjećati još sredinom ove sezone.
– Kad sam saznala da sam  cijelo vrijeme trenirala s  ozljedom Bog me sačuvao, a  to znači da u budućnosti ima  sa mnom još planova.
Trenutačno glavni Blankin  cilj je odraditi treninge u  Splitu prije odlaska u Južnu  Koreju u iduću srijedu, a zatim se prilagoditi vremenskoj razlici te pokušati izboriti u finale.
– U finalu ćemo se boriti,  nema druge.
Na upit računa li na osvajanje medalje kazala je s  smiješkom:
– Ha, mogu se tamo ušuljati  i uzeti jednu. Nisam najbolja,  daleko sam od onoga što sam  bila, ali sam na pravom putu  to ponovno biti, a to ću vjerojatno dokazati iduće godine – poručila je Blanka naglasivši kako su joj Olimpijske igre u Londonu 2012.  godine iznimno važne.
Blanka je zahvalila i trenerima što su je u posljednjih  mjesec dana trpjeli.
– Nisam bila laka ovih zadnjih mjesec dana, bilo je  svega na treninzima.
Joško Vlašić je izjavio kako su treninzi u posljednje  vrijeme bili “jako stresni” jer  je ona trenirala “preko boli”.  Po njegovim riječima Blanka  na sadašnjim treninzima  odrađuje ono što je trebalo u  proljeće jer se zbog vremenskog tjesnaca to tada nije  moglo uraditi.
– U proljeće smo morali  rješavati neke druge stvari,  odnosno snagu – ona je bila u  jako lošem stanju – dodao je  Joško Vlašić koji je novinarima otkrio kako do posljednjeg trenutka prije današnje  konferencije za novinare nije  znao što će Blanka odlučiti  glede predstojećeg Svjetskog  prvenstva.