Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Biograđani u još jednom EU projektu

Autor: Jelica Farkaš

19.08.2012. 22:00
Biograđani u još jednom EU projektu

Foto: Jelica FARKAŠ



Grad Biograd nositelj je projekta pod nazivom “Small  local communities for protecting nature”. Riječ je o  projektu Regionalnog partnerstva, koji je odobren od  Agencije za mobilnost i programe EU, a Grad Biograd  provodit će ga u partnerstvu  s mađarskim gradom Felsonjekom.
Na prvom radnom dogovoru u biogradskoj  Gradskoj vijećnici nazočni  su bili gradonačelnik Ivan  Knez, direktor LAG Laure  Ivan Čupić te ravnatelj osnovne škole Jordanko Miloš.  Predstavnici mađarskog grada Felsonjeka također su u  projekt uključili njihovu osnovnu školu te “Association  for protecting environment”. 
Odobrena financijska potpora za realizaciju spomenutog projekta iznosi 41.849  eura. Kako je rečeno prilikom prvog radnog dogovora cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti  zaštite okoliša, a unutar projekta predviđene su 24 mobilnosti, odnosno angažmana na razmjeni znanja i iskustava među partnerima.  Program bi se trebao realizirati kroz period od dvije  godine, tijekom čega će se  znatan dio sredstava utrošiti  na opremanje škola potrebnom opremom.