Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ispunila mi se davna želja, ovo je veliki iskorak u karijeri

20.08.2021. 07:06


Zadarski košarkaš David Škara pronašao je novi klub. Visoki krilni igrač napravio je još jedan iskorak u mladoj karijeri potpisavši za člana ProA lige ESSM Le Portel Cote d’Opale, što će mu biti prvo iskustvo igranja u prvoligaškom društvu otkako se prije dvije godine vratio s koledža u SAD-u. Škara je svoj košarkaški put započeo u rodnom gradu, da bi se nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja zaputio »preko bare« gdje je prve dvije sezone proveo u Valparaisu dijeleći svlačionicu s nekadašnjim igračem Phoenix Sunsa Alecom Petersom. Nakon dvije godine u Indiani Škara je preselio u Južnu Karolinu gdje je u redovima Clemson Tigersa prosječno zabijao 7.6 poena, uz 4.2 uhvaćene lopte po susretu, pritom se posebno istaknuvši na obrambenom dijelu terena.


Pregovarao sa Zadrom
Nakon povratka sa sveučilišta jedno je vrijeme bila aktualna mogućnost povratka u KK Zadar koji mu je ponudio višegodišnji ugovor uz opciju posudbe za prvu sezonu, no do dogovora nije došlo pa je umjesto na Višnjik mladi Zadranin preselio u Huescu. U Španjolskoj je bio na prosjecima od 12 koševa i šest skokova po susretu, nakon čega je uslijedio poziv iz francuskog Denaina. Škara se brzo priviknuo na brzu i fizički zahtjevnu košarku u francuskoj ligi te se nametnuo kao jedna od udarnih igala momčadi Remija Valina, završivši sezonu kao drugi strijelac kluba s 12.8 poena u prosjeku, što je privuklo pozornost puno jačih igrača na košarkaškom tržištu.
– Ispunila mi se velika želja, odlazak u prvu francusku ligu. Ovo je zaista velik iskorak u mojoj karijeri, a ujedno i nagrada za sav trud i dobre igre koje sam pružao do sada. Očekuje me novi izazov, no spreman sam i veselim se igranju u elitnom društvu – izjavio je David Škara za portal Sport023.


Svestranost i čvrsta obrana
U Le Portelu su izuzetno zadovoljni novim pojačanjem te visokog Zadranina vide u bitnoj ulozi i uskoj rotaciji.
– David će, s obzirom na svoju svestranost i igru u obrani, moći pomoći i na poziciji »tri« te bi se trebao jako dobro prilagoditi filozofiji trenera Crevecoeura. Škara nam dolazi nakon izvrsne sezone u dobroj momčadi iz Denaina u ProB ligi te bi se uskoro trebao priključiti treninzima sa suigračima – kazao je sportski direktor Eric Girard za službene stranice kluba.
U dolasku u novi klub važnu je ulogu odigrala i vrlo dobra predstava u dresu Denaina u francuskom kupu kada je bivšoj momčadi novog trenera Crevecoeura ubacio 22 poena uz sedam skokova i tri asistencije.
– Jako sam zadovoljan dolaskom Škare protiv kojeg sam prošle sezone s BCM-om igrao u prijateljskoj utakmici i u francuskom kupu gdje je ostavio jako dobar dojam. Radio je mnogo korisnih stvari za momčad, bio je učinkovit i uveo nas u brojne probleme. Riječ je o izvrsnom braniču koji nikada ne odustaje, što će se nedvojbeno svidjeti našim navijačima. U napadu je također vrlo dobar, s time što mora dodatno usavršiti šut za tri poena. Na parketu može napraviti jako puno stvari te je izuzetno svestran, te sam uvjeren da će se dobro nadopunjavati sa suigračima – rekao je trener prve momčadi Serge Crevecoeur.