Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Najuspješnija sezona zadarskih “dugoprugaša”

19.09.2010. 22:00
Najuspješnija sezona zadarskih “dugoprugaša”


Na Prvenstvu Hrvatske u daljinskom plivanju, popularno zvanom Cro Cup, Klub daljinskog plivanja Donat ove je godine u ekipnom i u pojedinačnom natjecanju ostvario svoje najbolje rezultate. U muškoj ekipnoj konkurenciji zauzeli smo drugo, a u ženskoj peto mjesto. S obzirom na uvjete u kojima se klub trenutačno nalazi, kao i uvjete za treninge, smatram da se radi o fantastičnom uspjehu – na tiskovnoj konferenciji medije je s ovosezonskim dosezima Donata upoznao Domagoj Krpina, predsjednik Kluba.
Nakon podsjetnika na najbolji ekipni plasman Zadrana, Krpina se osvrnuo i na zapažena pojedinačna postignuća:
– U kategoriji plivača od 30 do 39 godina prvo je mjesto zauzeo Dražen Adžić, a drugo Filip Erceg. Najbolji u kategoriji 40-49 bio je Josip Aralica, a u konkurenciji plivača između 50 i 59 godina najuspješniji je bio Veljko Damjanović – rekao je prvi čovjek Donata, dodajući:
-Istaknuo bih i nastup naše ženske ekipe: u kategoriji 30 do 39 godina druga pozicija pripala je Silvi Masnov, dok se odmah iza nje plasirala Vekenega Profaca. Kod žena do 15 godina Lucija Aralica je zauzela četvrto mjesto – istaknuo je Krpina.
Uz spomenute uspjehe, Donat se ove godine može pohvaliti i brojem predstavnika na Cro Cupu. Na svakom od šest maratona koji su se bodovali za Prvenstvo Hrvatske zadarski je klub, gotovu u pravilu, sudjelovao s 20 natjecatelja. Na taj način Donat se istaknuo u još jednom segmentu.
– Ne smijemo zaboraviti niti naše ostale plivače koji su također postigli vrijedne rezultate. Marko Maričić bio je 10. u kategoriji 30-39, Marko Jurin zauzeo je peto mjesto u konkurenciji plivača od 40 do 49 godina, šesto Siniša Pezelj, a sedmo Igor Grašo  – dodao je Krpina.
Uz plasmane na Cro Cupu, predsjednik Donata proteklu je sezonu rezimirao prisjetivši se i dobrog nastupa Zadrana na Svjetskom prvenstvu u švedskom Goteburgu, dok je druženje s novinarima zaključeno najavom plivačkog mitinga, planiranog za studeni.
– Prošle godine uspješno smo organizirali Prvi Božićni plivački miting, natjecanje na 1500 metara. Ove godine nastavit ćemo s organizacijom, a jedina razlika bit će njegov termin održavanja. Pokušat ćemo ga približiti Danu grada Zadra, dakle u studenom. Na ovoj bi smotri ponovno trebali nastupiti najbolji predstavnici hrvatskog daljinskog plivanja – podvukao je Krpina.


 PLASMANI


Plivači
4. Dražen Adžić, 6. Josip Aralica, 8. Filip Erceg, 16. Marko Jurin, 17. Siniša Pezelj, 18. Veljko Damjanović.
Plivačice
12. Lucija Aralica, 14. Silva Masnov, 15. Vekenega Profaca.




 POREDAK KLUBOVA


Muškarci
1. DPK Faros Stari Grad (Tomislav i Josip Soldo), 2. KDP Donat (Dražen Adžić, Josip Aralica), 3. KDP Split (Marin Milan, Matija Luka Rafaj), 4. KDP Upas Pula (Vaso Vulin, Filip Gajić), 5. KDP Novi Zagreb (Siniša Stančić, Marijan Salamunić).
Žene
1. KDP Split (Dina Levačić, Karla Šitić), 2. KDP Poreč (Paula Klunić, Mia Burić), 3. KDP Posejdon Zagreb Suzana Šikić, Dubravka Smolić), 4. KDP Upas Pula (Ana Barić, Amela Zukanović), 5. KDP Donat (Lucija Aralica, Silva Masnov).
            * U poretku klubova bodovali su se plasmani dvoje najboljih plivača/čica.